Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Surse Percheziție la Trezoreria Constanța!

ro

03 Aug, 2023 11:35 3197 Marime text
 
 
 
  • Din cercetările efectuate a rezultat că administratorii ai 12 societăți comerciale ar fi întocmit în fals documente care atestau, în mod nereal, livrarea unor bunuri sau prestarea unor servicii către o instituție, din comuna Mereni, județul Constanța, în acest mod obținând decontarea unor sume de bani, în mod ilegal, din bugetul local al acesteia.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
     
 
Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat 2 percheziții domiciliare într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu.
 
Perchezițiile domiciliare au avut loc la locuința unei persoane fizice și la sediul unei instituții.

Potrivit datelor noastre, instituția în cauză ar fi Trezoreria Constanța, sediul din zona Gării Constanța, iar în dosar ar fi cercetată și Memet Bilghin, șef serviciu în cadrul trezoreriei.
 
Totodată, au fost puse în executare 8 mandate de aducere în județele Constanța și Olt.
 
Din cercetările efectuate a rezultat că administratorii ai 12 societăți comerciale ar fi întocmit în fals documente care atestau, în mod nereal, livrarea unor bunuri sau prestarea unor servicii către o instituție, din comuna Mereni, județul Constanța, în acest mod obținând decontarea unor sume de bani, în mod ilegal, din bugetul local al acesteia.
 
Totodată, în urma probelor administrate în dosar a reieșit că un funcționar din cadrul unei instituții, din județul Constanța, i-ar fi pus la dispoziție angajatului instituției din comuna Mereni, documentele întocmite în fals de administratorii societăți comerciale, aceste documente fiind folosite pentru justificarea plăților ilegale efectuate din contul instituției.
 
Astfel, în perioada februarie 2016 – octombrie 2022, ar fi fost întocmite în fals, de către angajatul instituției, din comuna Mereni, peste 120 de ordine de plată.
 
În acest mod, bugetul acesteia ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 3.000.000 de lei.
 
În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri cu valoare probatorie.
 
Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au reținut, pentru 24 de ore, 6 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor, care au fost conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Astăzi, 3 august a.c., vor fi prezentate procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu propunere legală.
 
Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător, față de bunurile celor 14 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor.
 
La acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Update - Direcția Regională a Finanțelor Publice Galați, reacție oficială după percheziția de la Trezoreria Constanța

La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanța, Agenția Națională de Administrare Fiscală - Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați ne-a transmis următorul punct de vedere semnat de Florin Ciprian Iamandi, director general DGRFP Galați, în referire la percheziția de la Trezoreria Constanța:  

„Conducerea instituției a fost informată de către conducerea Activității de Trezorerie și Contabilitate Publică din cadrul DGRFP Galați și de către conducerea Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța cu privire la efectuarea unor cercetări la data de 02.08.2023 la sediul Trezoreriei Constanța, situat în municipiul Constanța, bd. 1 Decembrie 1918, nr. 2A, de către organele abilitate.

Precizăm faptul că, în cadrul acestei acțiuni, nu au fost ridicate documente sau înscrisuri oficiale.

Totodată, precizăm faptul că, până la data prezentei, organele de ceretare nu au comunicat Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, informații cu privire la motivele declanșării acestor cercetări“.

UPDATE

Trebuie precizat că față de angajata de la Trezorerie nu a fost luată nicio măsură preventivă.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
13 percheziții în Constanța și Olt Procurorii acuză - delapidare, fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu. O persoană reținută
 
Ce spune edilul din Mereni despre reținerea contabilului primăriei?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii