Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:51 28 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câți ani de închisoare a primit un „tată“ din Constanța pentru că și-a violat fiica vitregă

ro

30 Nov, 2020 00:00 462 Marime text
  • Curtea de Apel Constanța a hotărât obligarea inculpatului să-i achite victimei 15.000 de euro (echivalentul în lei la data plății) cu titlu de daune morale.

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis vineri condamnarea definitivă a unui bărbat din Constanța la șase ani de închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă continuată. Potrivit anchetatorilor, victima bărbatului a fost fiica sa vitregă.
 
De amenea, Curtea a mai hotărât obligarea inculpatului să-i achite victimei 15.000 de euro (echivalentul în lei la data plății) cu titlu de daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Constanța, instanță investită inițial cu soluționarea cazului:
 
„Condamnă inculpatul la pedeapsa de 6 ani închisoare, pentru comiterea infracâiunii de viol. Pedeapsa se execută în regim privativ de libertate. Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute la art.66 alin.1 lit.a, b și e Cod penal. Menține măsura arestării preventive a inculpatului, verificarea legalității și temeiniciei urmând a se efectua până la data de 06.12.2020. Deduce din durata pedepsei închisorii pronunțate perioada reținerii de 24 de ore, de la data de 09.04.2020, ora 23:35 până la data de 10.04.2020, ora 23:35 și perioada arestării preventive de la 10.04.2020 la zi. Admite în parte acțiunea civilă formulată de partea civilă, prin reprezentant legal, în contradictoriu cu inculpatul.. Obligă inculpatul către partea civilă la plata sumei de 15.000 de euro (echivalentul în lei la data plății) cu titlu de daune morale. Cu drept de apel în termen de zece zile de la comunicarea copiei de pe minută“.
 

În apel

 
Hotărârea judecătoriei a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care a dispus: „Respinge apelurile ca nefondate. Încetează măsura arestării preventive față de inculpat deduce perioada aferentă de la data de 08.10.20 la zi. (...) Definitivă“.
 
Conform procurorilor, la începutul lunii aprilie 2020, polițiștii din Constanța au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că și-a surprins soțul în timp ce întreținea un raport sexual oral cu fiica ei minoră.   
 
Citește și
 
Aproape 40 de ani de închisoare pentru retrocedarea a 25 de hectare din zona (Anadalchioi) Brătianu – Constanța.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii