Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când va tranșa Judecătoria Constanța litigiul dintre Arhiepiscopia Tomisului și Municipiul Constanța prin Primar

ro

04 Jun, 2021 00:00 1464 Marime text
  • Dosarul civil are indicativul 9804/212/2021, iar instanța a fixat recent primul termen de judecată în cauză.
  • Contactat telefonic la momentul înregistrării noului dosar, părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că „este vorba despre o procedură juridică de obținere a unor avize pentru mănăstire“.
  • Procesul are legătură cu dosarul în care judecătorii hotărâseră desființarea lucrărilor de construcții „realizate ilegal“, potrivit instanței, la Așezământul Monahal Sfânta Treime din Constanța.
Magistrații Secției Civile a Judecătoriei Constanța vor analiza la data de 7 iulie 2021 cererea Arhiepiscopiei Tomisului, formulată în contradictoriu cu Municipiul Constanța prin Primar.

Dosarul civil are indicativul 9804/212/2021, iar instanța a fixat recent primul termen de judecată în cauză.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, procesul are legătură cu dosarul în care judecătorii hotărâseră desființarea lucrărilor de construcții „realizate ilegal“, potrivit instanței, la Așezământul Monahal Sfânta Treime din Constanța.

Desființarea lucrărilor de la așezământul monahal

Mai exact, în procesul în care s-a decis soarta lucrărilor de la așezământul monahal, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului solicitaseră suspendarea dosarului până la judecarea cauzei înregistrate sub numărul 9804/212/2021 și având ca obiect „acțiune în constatare“.

Totuși, solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului a fost respinsă de Tribunalul Constanța și, la data de 18 mai 2021, judecătorii au respins și apelul declarat de instituția clericală împotriva hotărârii inițiale prin care s-a decis desființarea lucrărilor.

Hotărârea aceasta a Tribunalului Constanța este definitivă.

Între timp, însă, magistrații Judecătoriei Constanța au stabilit data de 7 iulie 2021 ca prim termen pentru dosarul 9804/212/2021, în care Arhiepiscopia Tomisului a chemat în judecată Municipiul Constanța prin Primar.

Contactat telefonic la momentul înregistrării noului dosar, părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că „este vorba despre o procedură juridică de obținere a unor avize pentru mănăstire“.

În contextul în care instanța a decis deja desființarea lucrărilor de la așezământul monahal, rămâne de văzut care va fi deznodământul în noul proces deschis de Arhiepiscopia Tomisului.

Cazul este programat să se desfășoare pe data de 7 iulie 2021, de la ora 15.00.

Indiferent care va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară de către părțile nemulțumite.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Lovitură grea în instanță! Arhiepiscopia Tomisului trebuie să desființeze „lucrările de construcții realizate ilegal“ la un important lăcaș de cult
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii