Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camelia Bogdan, la judecată cu Inspecţia Judiciară. Ce au decis magistraţii din Constanţa

ro

08 Jun, 2017 00:00 2924 Marime text
Fostul magistrat Camelia Bogdan, din Bucureşti, a chemat la judecată Inspecţia Judiciară. Dosarul a fost înregistrat pe data de 6 martie, pe rolul Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal din Curtea de Apel Constanţa.
 
Ieri, la Curtea de Apel Constanţa, a avut loc primul termen al cauzei, însă dosarul a fost amânat pentru data de 20 septembrie, pentru a fi depuse precizări scrise în referire la obiectul acţiunii, cadrul procesual pasiv şi pentru indicarea probatoriilor.
 
Amintim că, în şedinţa din data de 8 februarie, Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Cameliei Bogdan, judecător în cadrul Curţii de Apel Bucureşti.
 
„În temeiul prevederilor art. 100, lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia pentru Judecători a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în «excluderea din magistratură» pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99, lit. b) din acelaşi act normativ - «încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii». Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului, www.csm1909.ro, în termen de 20 de zile de la pronunţare. Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie“, se arată în comunicatul de presă al CSM.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii