Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cal omorât într-un accident rutier. O victimă. Șoferul, băut, condamnat la Medgidia

ro

31 Mar, 2021 00:00 1660 Marime text
  • Judecătoria Medgidia a admis acțiunea civilă și a obligat firma de asigurări la plata sumei de 12.000 de lei, din care suma de 2.000 de lei reprezentând daune materiale și suma de 10.000 de lei reprezentând daune morale.
 
Magistrații Curții de Apel Constanța au fost investiți să soluționeze dosarului unui accident rutier provocat de un șofer băut, eveniment rutier în urma căruia un cal a murit iar un bărbat a fost rănit.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.
 
În actul de sesizare a instanței s-a reținut, în esență, că la data de 29 noiembrie 2014, organele de poliție din cadrul IPJ Constanța - Serviciul Poliției Rutiere, au fost sesizate cu privire la faptul ca pe raza localității Oltina, județul Constanța, s-a produs un accident rutier în urma căruia a fost vătămată o persoană.
 
După primele verificări s-a constatat ca șoferul care provocase accidentul consumase băuturi alcoolice.
 
Conform magistraților, inculpatul a pierdut controlul autovehiculului și a intrat în coliziune cu o caruță trasă de un cal și condusă de un bărbat. În caruță se mai afla și o femeie.
 
În urma accidentului, calul a decedat pe loc, iar femeia a suferit vătămări, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj de ambulanță care a transportat victima la spital.
 
Inculpatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Prin raportare pericolul social concret al infracțiunii, la atitudinea inculpatului, vârsta acestuia de 32 de ani, circumstanțele reale și personale reținute - faptul că nu deține antecedente penale, că a avut o atitudine sinceră și a colaborat cu organele judiciare pe parcursul urmăririi penale, ulterior la proces neprezentându-se la niciun termen, instanța a stabili în sarcina acestuia o pedeapsă de nouă luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
 
Instanța i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea de doi ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din pedeapsa de nouă luni, respectiv trei luni, inculpatul urmând să execute pedeapsa de doi ani și trei luni de închisoare.
 
Judecătoria Medgidia a admis acțiunea civilă și a obligat firma de asigurări la plata sumei de 12.000 de lei, din care suma de 2.000 de lei reprezentând daune materiale și suma de 10.000 de lei reprezentând daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. 
 
Citește și
 
Motivare!
Curtea de Apel despre Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța – „Aplicarea unei pedepse în regim de detenție nu este justificată“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii