Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătaie pe plajă! Final de anchetă după scandalul monstru de la Costinești, din august 2023. Patru bărbați, trimiși în judecată (FOTO+VIDEO)

ro

03 Jan, 2024 12:52 1960 Marime text
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Procurorii din Mangalia, județul Constanța, au finalizat cercetările specifice în dosarul privind scandalul din august 2023, de la Costinești, cazul fiind intens mediatizat la nivel național.
 
Jandarmul care a reușit să-i liniștească pe suspecți face parte din Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis“ Constanța și este fost luptător în Legiunea Străină.
 
În cauză, conform portalului instanțelor de judecată au fost trimise în judecată patru persoane: „Grigoraş Raul Nicuşor, Fichiduţă Andrei, Grigoraş Liviu Sebastian și Felecan Adrian Florentin“. 

De partea cealaltă, Gheorghiu Bogdan Constantin, Furceanu Alexandru și Gîrleanu Cătălin Marian apar ca părți vătămate.
 
Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Oricare va fi decizia magistraților, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Reamintim că, în stațiunea Costinești, pe data de 15 august 2023, două grupuri de turiști au fost implicați într-o altercație violentă și că a fost necesară intervenția poliției pentru a-i separa.
 
În timpul intervenției, unul dintre turiști a agresat un polițist, ceea ce a dus la chemarea forțelor de intervenție suplimentare.
 
Oficial de la IPJ Constanța:
 

La data de 15 august 2023, în jurul orei 14.15, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Costinești au fost sesizați, de doi bărbați, de 19 ani, respectiv 23 de ani, cu privire la faptul că ar fi fost agresați fizic, de mai multe persoane necunoscute.
 
 
Către zona indicată s-au deplasat două patrule mixte, formate din polițiști și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, care au identificat persoanele bănuite, respectiv 6 bărbați.
 
Aceștia au avut un comportament recalcitrant și agresiv fizic față de polițiști si jandarmi, cărora le-au adresat și acte de amenințare, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea acestora, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliției stațiunii Costinești.
 
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Incident violent în stațiunea Costinești
Turiști implicați într-o altercație și agresarea unui polițist (FOTO+VIDEO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii