Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:17 28 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Averea unui fost polițist de frontieră din Constanța, pe masa judecătorilor de la Curtea Supremă

ro

30 May, 2023 00:00 1372 Marime text
  • Dosarul vizează averea fostului polițist de frontieră Gabriel Antip, de la Garda de Coastă.
  • În prezent, dosarul cu indicativul 183/36/2018* se află în procedura de filtru, urmând ca primul termen în recurs să fie alocat ulterior.
Dosarul care vizează averea fostului polițist de frontieră Gabriel Antip, din cadrul Gărzii de Coastă, a ajuns pe masa judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, Curtea Supremă.
 
Ieri, 29 mai 2023, pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții Supreme a fost înregistrat recursul declarat în cauză de Gabriel Antip.
 
În prezent, dosarul cu indicativul 183/36/2018* se află în procedura de filtru, urmând ca primul termen în recurs să fie alocat ulterior.
 
Amintim, în iunie 2022, Curtea de Apel Constanța a admis în parte cererea de chemare în judecată formulată de Agenția Națională de Integritate, în dosarul 183/36/2018*.
 
În minuta Hotărârii 124/2022 se arată că instanța „respinge excepţiile invocate de pârâtul Antip Gabriel ca nefondate. Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează Ordonanţa nr.1/16.02.2018 emisă de Comisia de Verificare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanţa“.
 
În continuare, Curtea „dispune trimiterea dosarului Comisiei de Verificare a Averilor în vederea reevaluării şi sesizării instanţei de judecată – Curtea de Apel Constanţa“.
 
Rejudecare
 
În același dosar, Curtea Supremă a decis, în luna februarie 2022, să caseze prima hotărâre pronunțată în cauză de Curtea de Apel Constanța, hotărâre prin care fusese respinsă ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de ANI.
 
ANI solicitase Curții de Apel Constanța să anuleze ordonanța Comisiei de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanța în legătură cu averea lui Gabriel Antip.
 
Curtea de Apel Constanța a respins însă cererea ANI, iar cazul a ajuns pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, instanță care, la data de 16 februarie 2022, a decis rejudecarea dosarului.
 
 La rejudecare, cazul s-a aflat în atenția completului C4 Fond prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Alexandru Ionuț Burtescu.
 
Astfel, în urma rejudecării, Curtea de Apel Constanța a admis cererea formulată de inspectorii de integritate.
 
În decembrie 2016, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat presupusa existenţă a unei diferenţe aparent nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate de către doi funcţionari publici cu statut special (poliţişti) în cadrul Gărzii de Coastă în perioada exercitării funcţiei publice.
 
Unul dintre ei este Gabriel Antip, în prezent fost funcţionar public cu statut special (poliţist) în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Garda de Coastă. În cazul acestuia, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat constatarea existenţei unei „diferenţe nejustificate, în cuantum de 510.562 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dosarul fără precedent câștigat de Agenția Națională de Integritate la Constanța, ajuns pe rolul Curții de Apel
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii