Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autorul unui eveniment fără precedent pentru justiția din Constanța cere să fie eliberat!

ro

13 Jul, 2022 12:19 2482 Marime text



Indiviul care și-a înjunghiat luna trecută fosta parteneră de viață chiar în sala de judecată 1 a Judecătoriei Constanța a solicitat să fie pus în libertate!

Cererea lui a fost analizată și, ulterior, respinsă de judecătorii de la Tribunalul Constanța, hotărârea fiind una definitivă.

Ancheta în dosar este coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.  

În sacrina individului, procurorii au reținut trei infracțiuni, respectiv: vătămare corporală, tulburarea ordinii și lini?tii publice și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

În ordonanța de reținere se arată că „la data de 23.06.2022, în jurul orelor 11.37, în timp ce se afla în incinta Judecătoriei Constanța, în sala de judecată nr. 1, unde se desfășura o ședință de judecată și în interiorul căreia se mai aflau aproximativ 10 persoane (judecător, grefier, avocați, justițiabili), așteptând să fie strigată cauza, suspectul, fostul concubin al persoanei vătămate (...), venind din spate, cu intențai de a-i produce un prejudiciu estitic grav și permanent, a agresat-o fizic pe aceasta în sensul că a tăiat-o cu o lamă tip cutter, pe care o avea asupra sa, în zona obtazului drept, provocându-i acesteia o plagă cu lungimea de aproximativ 10 cm, leziune care necesită pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale, acțiune care a generat, de asemenea, o stare de temere și indignare în rândul celorlalte persoane prezente, tulburând astfel ordine și liniștea publică“.  



Oficial de la Poliție
 

Polițiștii Secției 3 au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, în incinta Judecătoriei Constanța s-ar afla o persoană care prezintă o plagă tăiată.
 
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre o femeie, de 33 de ani, care ar fi fost tăiată, în zona feței, de către fostul concubin, de 44 de ani.
 


Din primele cercetări, se pare că incidentul a avut loc în timp ce ambele persoane se aflau într-o sală de judecată, într-un proces civil.
 
Autorul se află în custodia polițiștilor, urmând a fi condus la audieri.
 
Femeia a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale, fiind conștientă și cooperantă.

 
 
Preotul militar Laurențiu Oprea, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, precizează că jandarmii prezenți la locul incidentului au imobilizat agresorul, solicitând ulterior ajutorul unui echipaj medical de prim ajutor.
 

„La data de, 23 iunie, în cadrul unei ședințe de judecată publică, de la Judecătoria Constanța, un bărbat a atacat o femeie, rănind-o pe aceasta cu o lamă tip cuter în zona feței. În urma acestui incident, jandarmii aflați la fața locului au intervenit, imobilizându-l și încătușându-l pe respectivul agresor. Au solicitat prezența unui echipaj medical de urgență pentru acordarea îngrijirilor medicale părții vătămate”, a declarat Laurențiu Oprea.
 
Potrivit acestuia, din informațiile pe care le are instituția, persoana vătămată este în afara oricărui pericol, iar agresorul se află în custodia polițiștilor din cadrul Secției 3 Poliție, în vederea continuării cercetărilor în cazul de față.
 

„În momentul intrării în judecătorie, mai ales cum a fost astăzi, o zi plină cu ședințe în cele patru săli, fluxul de persoane a fost mare, fiind aproape imposibilă verificarea fiecărei persoane care intră acolo. Procedura prevede punctual verificarea anumitor persoane, care prezintă un comportament inadecvat sau o ținută indecentă”, a afirmat militarul.
 
Preotul militar a mai precizat că, în situația de față, montarea unui scanner la intrare în Judecătoria Constanța, pentru verificarea individuală a celor care trec pragul ar fi „un real ajutor”, facilitând accesul în instituție.

 
Ioana Roxana Oltean, purtător de cuvânt al Judecătoriei Constanța, a declarat: „ în sala de judecată 1 a Judecătoriei Constanța, în jurul orei 12.00, a avut loc un incident soldat cu vătămarea părții reclamante de către partea pârâtă, într-un dosar având ca obiect exercitare autoritate părintească“.
 

„În ședința publică de judecată, în timp ce se dezbătea o altă cauză civilă din același interval orar, reclamanta se afla în banca a doua, în spatele doamnei avocat, care o asista. Pârâtul s-a așezat pe banca din spatele reclamantei, și în mod neprevăzut, i-a provocat o leziune în zona obrazului cu un obiect ascuțit. Ședința a fost suspendată, iar jandarmii au intervenit pentru a imobiliza agresorul. A fost apelat numărul de urgență 112, iar agresorul a fost preluat de autoritățile ocmpetente. La acel moment se aflau în sală aproxiamtiv 10 persoane. Nicio altă persoană nu a fost vătămată sau implicate în acest incident. Cercetările vor fi continuate de autoritățile competente“, a mai spus Ioana Roxana Oltean, purtător de cuvânt al Judecătoriei Constanța.

 
Ancheta este continuată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.   

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii