Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au chemat la judecată IPJ Judecătorii din Constanța s-au pronunțat în dosarul polițiștilor din Tulcea

ro

27 May, 2020 00:00 4487 Marime text
  • Decizia magistraților din Constanța este definitivă.

Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat în dosarul (933/88/2019) în care aproximativ 130 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Tulcea au chemat în judecată inspectoratul din care fac parte.
 
Oamenii legii au solicitat instanței de judecată ca prin hotărârea ce se va pronunța să se dispună obligarea instituției la acordarea diferenței de salariu reprezentând includerea premiului anual în salariul lunar, începând cu data de 01 ianuarie 2011, iar potrivit Noului Cod de procedură civilă – conform termenului de prescripție, începând cu data de 01 ianuarie 2014 și în continuare, până la includerea acestuia în salariu, reactualizat în funcție de indicele de inflație la data plății efective.
 
De asemenea, au solicitat polițiștii obligarea IPJ Tulcea la plata de daune interese moratorii, respectiv dobânzi legale începând cu 01.01.2011, potrivit O.G. nr. 9/2000 privind nivelul dobânzii legale pentru obligații bănești în vigoare până la data de 01.09.2011, când a intervenit aplicabilă O.G. nr. 13/2011 privind dobânda legală, cu plata cheltuielilor de judecată.
 
Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au respins acțiunea polițiștilor. Decizia magistraților din Constanța este definitivă.
 
De precizat că acest dosar a fost soluționat și de judecătorii Tribunalului Tulcea, tot prin respingerea acțiunii. În motivarea deciziei, Tribunalul Tulcea a arătat că dreptul ce face obiectul prezentului litigiu a fost prevăzut de legislația în vigoare pentru anul calendaristic anterior, fiind un drept câștigat, care nu mai poate fi desființat în mod retroactiv, conform rolii.ro.
 
Citește și
 
Zi decisivă pentru sute de jandarmi din Constanța! Toate atenția, îndreptată către Curtea de Apel

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii