Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Arme, muniții și piese conexe“, la Tulcea Viper Concept SRL, din București, trimisă în judecată de DNA, în dosarul privind achiziția de uniforme pentru Poliția Locală Sector 1, București!

ro

30 Dec, 2023 16:35 1099 Marime text
  • Potrivit Termene.ro, Viper Concept SRL are încheiate mai multe contracte publice, iar printre autoritățile contractante se află Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Academia Naţională de Informaţii, Serviciul de Protecție și Pază, Serviciul de Informații Externe, dar și Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, pentru care a livrat, în aprilie 2022, conform sursei mai sus amintite, arme, muniții și piese conexe, valoarea contractului fiind de 3.402 lei.


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane fizice, precum și a unei societăți comerciale, respectiv Viper Concept SRL, cu sediul social în București, în dosar privind achiziția de uniforme pentru Poliția Locală din Sector 1, București.


Informativ, fără legătură cu dosarul de la DNA, potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 29 decembrie 2023, SC Viper Concept SRL are încheiate mai multe contracte publice, iar printre autoritățile contractante se află Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale - Unitatea Teritorială 350, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul“ - ANIMV (Unitatea Militară 0418 Bucureşti), Serviciul de Protecție și Pază - U.M. 0149 F București, Serviciul de Informații Externe, dar și Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, pentru care a livrat, în aprilie 2022, conform sursei mai sus amintite, arme, muniții și piese conexe, valoarea contractului fiind de 3402 lei.


Tot în referire cu acest dosar, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Iordan Ovidiu Gabriel, coordonator al Compartimentului Administrativ din cadrul Poliției Locale Sector 1 București.


Acesta a fost acuzat de participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,
- fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, fals intelectual (2 fapte) și uz de fals (2 fapte).


Potrivit DNA, în prezența avocatului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina lui, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani și 8 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei și interzicerea unor drepturi.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=12320


În prezenta cauză s-au desfășurat cercetări în legătură cu modalitatea în care s-a derulat un contract încheiat în data de 29.11.2022, între Poliția Locală Sector 1 București și SC Viper Concept S.R.L, care viza achiziția unui număr de 230 de uniforme pentru polițiștii locali (171 pentru ordine publică și 51 pentru circulație), precum și a unui număr de 6 echipamente de protecție (finanțare din fonduri proprii).


În contextul de mai sus, în baza unei înțelegeri anterioare între inculpații L.E.C., I.C. și Iordan Ovidiu Gabriel și în condițiile în care instituției publice i-ar fi fost livrate doar o parte din bunurile contractate (în valoare totală de 86.179,80 lei inclusiv TVA), acesta din urmă ar fi înaintat o factură emisă de SC Viper Concept SRL directorului executiv al Poliției Locale Sector 1 București, care, la 29 decembrie 2022, fără vinovăție, ar fi dispus achitarea către societatea respectivă a sumei de 628.677 lei (valoarea întregului contract).


Prin aceste demersuri ar fi fost creat un prejudiciu în dauna autorității contractante, în valoare de 542.497 lei, reprezentând produse care nu ar fi fost livrate/recepționate în mod efectiv, atestarea livrării integrale a acestora efectuându-se doar scriptic, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru SC Viper Concept S.R.L.


Poliția Locală Sector 1 București s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză, s-a dispus indisponibilizarea și instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra sumei de 542.497 lei, depusă de SC Viper Concept SRL prin reprezentat la o unitate bancară.


Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.


Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.


Dosarul 38995/3/2023 a fost înregistrat pe rolul Tribunalul Bucureşti, iar inculpații sunt, potrivit portalului instanțelor de judecată, Luca Elena Camelia (fostă Cornilă), Ioniţă Cornel, Armăşelu Marinela și Viper Concept SRL.


Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
https://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000001104946&id_inst=3


Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 29 decembrie 2023, SC Viper Concept SRL a fost fondată în octombrie 2007, se ocupă de fabricarea articolelor de voiaj și marochinarie și a articolelor de harnașament, are sediul social pe Splaiul Unirii, București, Sector 3, iar asociații sunt Cornilă Elena Camelia și Cornilă Mircea, fiecare deținând câte 50%.


Ca administrator apare Cornilă Mircea.


Cornilă Mircea mai apare în Executive Solution SRL (aflată în întrerupere temporară de activitate). În trecut a figurat în Viper Holster Impex SRL și în Varan Industry SRL, radiate.


Pentru anul 2022, cu 8 angajați, firma a declarat o cifră de afaceri netă de 4.579.224 de lei și un profit net de 570.696 de lei.


Informativ, mai arătăm că, potrivit Termene.ro, SC Viper Concept SRL are încheiate mai multe contracte publice, iar printre autoritățile contractante se află Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale - Unitatea Teritorială 350, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul“ - ANIMV (Unitatea Militară 0418 Bucureşti), Serviciul de Protecție și Pază - U.M. 0149 F București, Serviciul de Informații Externe, dar și Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea.

Tot pe lista autorităților contractante se mai află: Unitatea Militară 0965 Focșani, Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, Autoritatea Vamală Română, Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Ilfov (U.M. 0596. București), Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, U.M. 0575 București - Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, dar și Serviciul de Informații Externe.


Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Mai multe persoane, trimise în judecată de DNA în dosarul uniformelor de poliție locală achiziționate în Sectorul 1 al Capitalei

Oficial!
DNA Constanța îl trimite în judecată pe Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii