Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopul Tomisului a ieșit din carantină! ÎPS Teodosie, așteptat astăzi la Curtea de Apel Galați

ro

31 Jan, 2022 00:00 1305 Marime text
  • În paralel cu expirarea măsurii carantinării, astăzi, 31 ianuarie 2022, Curtea de Apel Galați va striga dosarul în care ÎPS Teodosie a dat în judecată Universitatea Ovidius din Constanța.
  • Este vorba despre dosarul cu numărul unic 7004/118/2021, în care arhiepiscopul Tomisului a atacat decizia Tribunalului Constanța de a respinge acțiunea sa împotriva universității.
 
Arhipiescopia Tomisului a anunțat ieri, 30 ianuarie 2022, că Înaltpreasfinția Sa Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a ieșit din carantina stabilită de Direcția de Sănătate Publică din București la miezul nopții de sâmbătă spre duminică, „în mijlocul slujbei“.
 
La momentul respectiv, expirase măsura carantinei stabilită în cazul ÎPS Teodosie de către reprezentanții DSP București.
 
În paralel cu expirarea măsurii, astăzi, 31 ianuarie 2022, Curtea de Apel Galați va striga dosarul în care ÎPS Teodosie a dat în judecată Universitatea Ovidius din Constanța.
 
Este vorba despre dosarul cu numărul unic 7004/118/2021, în care arhiepiscopul Tomisului a atacat decizia Tribunalului Constanța de a respinge acțiunea sa împotriva universității.
 
Amintim, potrivit info-sud-est.ro, Teodosie a dat în judecată Universitatea Ovidius pentru că nu i-a prelungit postul de titular (de la catedra Facultății de Teologie) după 65 de ani.
 
Conform sursei mai sus citate, odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie, iar arhiepiscopul Tomisului va mai putea activa în universitate doar în sistem „plata cu ora“.
 
În primă instanță, Tribunalul Constanța a respins acțiunea, dar ierarhul a atacat această decizie.
 
Acum, cazul se judecă la Curtea de Apel Galați, în urma admiterii cererii de strămutare formulate de către ÎPS Teodosie de către magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție a României.
 
Cazul va fi analizat de la ora 11.00.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și
Constanţa
IPS Teodosie a ieșit din carantină în mijlocul unei slujbe. Ce mesaj le-a transmis credincioşilor (VIDEO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii