Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa IPS Teodosie a ieșit din carantină în mijlocul unei slujbe. Ce mesaj le-a transmis credincioşilor (VIDEO)

ro

30 Jan, 2022 11:06 1990 Marime text
IPS Teodosie a ieșit din carantină în mijlocul slujbei de Acatistele Învierii Domnului, al Sf. Trei Ierarhi și al Sfântului Ignatie Teoforul.

În timp ce slujea, prelatul a anunţat că a ieşit din izolare şi a coborât în Catedrala Arhiepiscopală "Sf. Ap. Petru și Pavel" din Constanța pentru a continua slujba. 

„Iubiţi credincioşi! A trecut de miezul nopţii. S-a sfârşit exilul aici într-o cămăruţă din Arhiepiscopia Tomisului. Coborâm din acest paraclis micuţ, dar frumos şi plin de sfinţenie în biserica cea mare, Catedrală ca să ne bucurăm împreună de rugăciune la toate slujbele pe care le facem în Catedrală sau la alte biserici. Astăzi vom fi la Biserica Sf Trei ierarhi“ + a declarat ÎPS Teodosie. 


Ieri, 29 ianuarie 2022, Ierarhul a slujit ultima Sfânta Liturghie din perioada de carantină la paraclisul Catedralei Arhiepiscopale din Constanța, situat la adresa aleasă de carantinare, sâmbătă, 29 ianuarie.

„Iubiți credincioși, iată! Astăzi este ultima zi de exil pentru mine. Sigur că rugăciunea m-a ajutat să mă simt liber. Dar în noaptea aceasta voi fi liber din toate punctele de vedere, nu va mai trebui să stau aici, să nu ies pe-afară. (...) La ora 00.00 voi pleca de aici către Sfânta Catedrală.

La ora 12.00 vom fi împreună la acatistul Învierii Domnului”, le-a transmis enoriașilor, pe Facebook, ÎPS Teodosie.


ÎPS Teodosie s-a raportat pe toată durata celor câteva zile în care a stat în carantină ca la un exil impus de autorități, declarând că, nefiind bolnav de COVID-19, ar fi trebuit ca măsura carantinei să nu i se aplice după ce s-a întors din Iordania.

Reamintim că Ierarhul a contestat măsura carantinei, însă magistrații i-au respins cererea. 

De asemenea, în data de 24 ianuarie 2022, ÎPS Teodosie a fost amendat de trei ori de poliție, după ce a participat la mai multe evenimente, deși ar fi trebuit să fie în izolare, în urma întoarcerii în țară din excursia de la râul Iordan.

Sursa foto și video: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii