Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:07 01 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arhiepiscopia Tomisului, la judecată cu Consiliul Local pentru terenul de lângă Catedrala Eroilor

ro

27 May, 2022 00:00 707 Marime text
  • Dosarul a fost înregistrat pe rolul secției miercuri, 25 mai 2022, și are ca obiect „anulare act administrativ“, fiind înregistrat la instanță sub indicativul 3666/118/2022.
  • Amintim, acesta nu este singurul proces în care Arhiepiscopia Tomisului a acționat în instanță Consiliului Local Constanța.
 
Proces cu greutate pe rolul Secției Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, acolo unde Arhiepiscopia Tomisului a dat în judecată Consiliul Local Constanța!
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul secției miercuri, 25 mai 2022, și are ca obiect „anulare act administrativ“, fiind înregistrat la instanță sub indicativul 3666/118/2022.
 
Părți în proces sunt Arhiepiscopia Tomisului, în calitate de reclamant, și, respectiv, Consiliul Local al Municipiului Constanța, în calitate de pârât.
 
Contactat telefonic, părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a explicat, pentru ZIUA de Constanța, că se solicită anularea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de administrare al clericilor asupra terenului din P arcul Casei de Cultură de lângă Catedrala Eroilor.
 
Din motivarea hotărârii de suspendare
 
Amintim, nu mai departe de 30 martie 2022, în dosarul 632/118/2022, Arhiepiscopia Tomisului a obținut în primă instanță suspendarea acestei hotărâri.
 
În hotărârea prin care Arhiepiscopia a obținut suspendarea acestei hotărâri, judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța au arătat, printre altele, că „iminența prejudiciului față de reclamantă rezultă din chiar materialitatea faptelor şi din cauzalitatea derivată din emiterea actului administrativ reprezentat de Hotărârea nr. 450/26.11.2021 prin care se  revocă cu caracter  irevocabil dreptul de a administrare asupra imobilului teren în suprafață de 1.734 m.p. în referire la care a fost emisă anterior inclusiv Autorizația de construire nr. 201/08.02.2019, prejudiciu susceptibil de a se produce în continuare manifestându-se prin posibilitatea reală și efectivă ca reclamanta -prin revocarea dreptului de administrare- să se afle în imposibilitatea edificării construcției astfel cum a fost autorizată printr-un act administrativ asupra căruia planează aparente dubii, semnificative și substanțiale, de nelegalitate la acest moment procesual“.
 
Acum, Arhiepiscopia Tomisului a dechis un nou proces Consiliului Local Constanța, având ca obiect anularea acestei hotărâri a CLC, pe care a reușit să o suspende în instanță.

 
În cauză, dosarul va fi repartizat aleatoriu unui complet de judecată, urmând să fie stabilită data primei înfățișări.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Cum a învins ÎPS Teodosie Consiliul Local Constanța. Avem motivarea judecătorilor!
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii