Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 3.000 de metri pătrați de plajă din Agigea, revendicați de Apele Române! Judecătorii au nevoie de mai mult timp pentru a da verdictul

ro

06 May, 2023 00:00 1542 Marime text
Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Acțiunea în revendicarea suprafeței a fost promovată de ANAR prin Administrația Bazinală Dobrogea Litoral în instanță încă din anul 2020, fiind promovată în contradictoriu cu Matei și Liliana Camelia Datcu și, respectiv, cu Statul Român prin Ministerul Finanțelor, acesta din urmă solicitând în proces admiterea acțiunii ANAR-ABADL.
  • În proces ANAR-ABADL a solicitat „restituirea imobilului teren – plaja litoralului românesc, cu suprafața de 2.800 mp situată în comuna. Agigea, (...) zona Steaua de mare, lot 21“.
  • Completul de judecată a anunțat că mai are nevoie de timp pentru finalizarea deliberărilor, așa încât pronunțarea a fost amânată pentru data de 19 mai 2023.
Judecătorii Tribunalului Constanța nu au ajuns încă la o concluzie în legătură cu cei aproape 3.000 de metri pătrați de plajă din Agigea, suprafață revendicată într-un proces civil de Administrația Națională Apele Române.
 
Instanța stabilise pronunțarea unui verdict pentru data de ieri, 5 mai 2023, dar completul de judecată a anunțat că mai are nevoie de timp pentru finalizarea deliberărilor, așa încât pronunțarea a fost amânată pentru data de 19 mai 2023.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, acțiunea în revendicarea suprafeței a fost promovată de ANAR prin Administrația Bazinală Dobrogea Litoral în instanță încă din anul 2020.
 
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța care, însă, a apreciat că procesul este de competența Tribunalului, având în vedere valoarea bunului revendicat.
 
Tribunalul, la rândul său, și-a declinat competența în favoarea Judecătoriei Constanța, iar cazul a ajuns în cele din urmă la Curtea de Apel Constanța, care a decis că dosarul este de competența Tribunalului.
 
Așa se face că dosarul a fost judecat la Secția I Civilă a Tribunalului.
 
Cazul are indicativul 17702/212/2020* și în proces ANAR-ABADL a solicitat „restituirea imobilului teren – plaja litoralului românesc, cu suprafața de 2.800 mp situată în comuna. Agigea, (...) zona Steaua de mare, lot 21“, potrivit Hotărârii nr. 11628/2020 (de declinare) a Judecătoriei Constanța.
 
Acțiunea în revendicare este promovată în contradictoriu cu Matei și Liliana Camelia Datcu și, respectiv, cu Statul Român prin Ministerul Finanțelor, acesta din urmă solicitând în proces admiterea acțiunii ANAR-ABADL.
 
Dacă decizia pe care o vor pronunța judecătorii Tribunalului va nemulțumi părțile din dosar, acestea se vor putea adresa Curții de Apel Constanța, declarând apel împotriva hotărârii.
 
Sursa motivare: www.rolii.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Curtea Supremă, chemată să decidă dacă 500 de metri pătrați de faleză din Mamaia aparțin Statului Român sau Municipiului Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii