Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunțul judecătorilor Când va fi decisă libertatea adolescentului acuzat de incendierea blocului Grindeanu

ro

03 Mar, 2022 11:10 1154 Marime text
  • Magistrații Judecătoriei Constanța au transmis oficial că s-a stabilit data la care va fi analizată cererea procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Constanța de a se dispune arestarea preventivă a minorului de 15 ani.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Cu ancheta în care se stabilesc cauzele și împrejurările în care a izbucnit teribilul incendiu ce a cuprins blocul Grindeanu, din Constanța, în plină desfășurare, adolescentul pe care procuorii îl consideră principalul suspect este cercetat, în paralel și pentru mai multe fapte de evadare, după ce nu ar fi respectat mandatul de arestare la domiciliu emis de judecători.

În acest context, în urmă cu scurt timp, magistrații Judecătoriei Constanța au transmis oficial că s-a stabilit data la care va fi analizată cererea procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Constanța de a se dispune arestarea preventivă a minorului de 15 ani.

Cererea procurorilor, înaintată ieri Judecătoriei Constanța, va fi analizată de magistrați în dimineața de 8 martie 2022.

Dacă solicitarea anchetatorilor privind înlocuirea măsurii arestului la domiciliu va fi admisă de instanță, pe numele adolescentului va fi emis de îndată mandatul de arestare preventivă, iar minorul va fi dus la centrul de deținere și arest preventiv.

Dacă solicitarea va fi respinsă, procurorii se vor putea adresa și judecătorilor de la Tribunalul Constanța.

Indiferent care va fi decizia pe care Secția penală a Judecătoriei o va pronunța în acest caz, aceasta va putea fi contestată în termen de 48 de ore.

Așa cum afirmam anterior, adolescentul este cercetat și pentru evadare, după ce a fost văzut noaptea în apropierea blocului pe care este suspectat că l-ar fi incendiat.

Oamenii au chemat Poliția Locală, iar echipajele l-au predat Secției 5 Poliție, aflând în urma legitimării acestuia că față de acesta a fost dispusă de instanță o măsură preventivă.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii