Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:40 24 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anestezistul unei clinici private din Constanța, acuzat de moartea unei paciente! Procesul merge mai departe

ro

10 Oct, 2020 00:00 6681 Marime text
  • Medicul anestezist este acuzat că nu i-a acordat o resuscitare eficientă şi promptă pacientei, situaţie care a condus la instalarea encefalopatiei anoxice ireversibile, împrejurări în care victima a fost transferată la Spitalul Judeţean, unde a decedat.
  • Familia pacientei solicită 30 de milioane de euro atât medicului anestezist, cât şi clinicii private le unde a avut loc operaţia.


Procesul medicului anestezist de la o clinică privată din Constanța, acuzat de moartea unei paciente și, ulterior, trimis în judecată pentru ucidere din culpă, continuă la Judecătoria Constanța! Dosarul a primit un nou termen, acesta fiind stabilit pentru luna viitoare. Oricare va fi decizia magistraților de la Judecătoria Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța. De precizat că, potrivit datelor oficiale, familia pacientei solicită 30 de milioane de euro atât medicului anestezist, cât şi clinicii private le unde a avut loc operaţia.

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Constanța din luna iunie 2018.

Conform actului de sesizare a instanţei, organele de poliţie au fost sesizate de lucrătorii Serviciului de Anatomie Patologică - Morgă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, despre faptul că, la data de 12 februarie 2012, în Secţia Chirurgie a decedat numita G.A., internată în data de 31 ianuarie 2012 la Unitatea de Primiri Urgenţe, Camera de Resuscitare, cu diagnosticul „comă profundă (…)“, fiind adusă de la clinica (…), unde suferise o intervenţie chirurgicală“.

De asemenea, în rechizitoriul întocmit, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că în sarcina medicului anestezist s-a reţinut că, la finele lunii ianuarie 2012, „în calitate de medic anestezist, a făcut parte din echipa de intervenţie operatorie chirurgicală alături de medicul operator principal dr. (…) şi de medicul operator secundar dr. (…) şi medic ATI anestezist, fiind angajaţi în cadrul clinicii de chirurgie (privată) (…), cu sediul în Constanţa“.

„Împreună au efectuat intervenţia chirurgicală constând în histerectomie (…) asupra persoanei vătămate G.A., pe care în mod greşit au apreciat-o ca fiind urgenţă, în contextul în care pacienta nu fusese echilibrată preoperator, din punct de vedere tensional şi glicemic, situaţie peste care s-a suprapus procedura neadecvată de anestezie peridurală cu substanţă Ropivacaină, în ceea ce priveşte doza mare utilizată, cât şi modalitatea de administrare (…), factori care au condus la o disfuncţie majoră cardio-vasculară a pacientei, în timpul intervenţiei chirurgicale“, conform rechizitoriului.

„În continuare“, potrivit actului de sesizare a instanţei, medicul anestezist este acuzat că „nu i-a acordat o resuscitare eficientă şi promptă pacientei G.A., situaţie care a condus la instalarea encefalopatiei anoxice ireversibile, împrejurări în care victima a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde, aproape de jumătatea lunii aprilie 2012, aceasta a suferit un stop cardiac şi a decedat, existând legătură directă de cauzalitate între conduita medicală a inculpatei şi moartea violentă a victimei G.A“.

Faţă de ceilalţi medici cercetaţi în dosar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus clasarea cauzei pentru infracţiunea de ucidere din culpă, pentru că fapta nu a fost comisă cu vinovăţia prevăzută de legea penală.

Așa cum precizam și mai sus, dosarul se află pe rolul Judecătoriei Constanța din luna iunie 2018. Până în prezent au fost acordate 13 termene.

Oricare va fi decizia magistraților de la Judecătoria Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.


Citește și

Sentință definitivă pentru moartea unui ofițer de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța! (video)

Gigi Christian Chiru, fost senator, acuzat de ucidere din culpă. Dosarul, amânat
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii