Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ancheta în cazul tinerei de 21 de ani decedate din cauza unui diagnostic greșit, preluată de procurori

ro

16 Nov, 2021 17:20 1037 Marime text
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-au sesizat din oficiu în cazul tinerei de 21 de ani decedate în Spitalul Județean Galați, după ce ar fi primit un tratament și diagnostic greșit. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, la data de 16.11.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. (2) din Codul penal, în cauza având ca obiect decesul numitei Anghel Mihaela, din municipiul Galaţi.
       

„S-a avut în vedere presupunerea că decesul a survenit urmare neacordării tratamentului medical de urgenţă şi a diagnosticării greşite de către personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi. Dosarul penal menţionat a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. Ulterior, cauza a fost preluată, prin ordonanţa procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, de către această unitate de parchet, în vederea efectuării urmăririi penale. În cauză a fost a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. (2) din Codul penal“ - se arată în comunicatul l Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. 

 Citește și: 

Anchetă la GalațiFamilia unei tinere de 21 de ani acuză că aceasta a murit din cauza unui diagnostic greșit 

Sursa foto cu rol ilustrativ: Arhiva ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii