Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amânare de pronunțare în dosarul lui Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD!

ro

10 Aug, 2022 12:57 1180 Marime textProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a lui Mircea Gheorghe Drăghici.
 
Fostul trezorier al PSD este acuzat de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate, în formă continuată și de delapidare, în formă continuată.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii luate în cauză.

Tribunalul trebuia să se pronunțe azi, însă instanța a amânat pronunțarea pentru data de 02 septembrie 2022.

În acordul de recunoaștere a vinovăției procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
În perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, inculpatul Drăghici Mircea Gheorghe, în calitatea menționată mai sus, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, ar fi utilizat suma totală de 550.522 lei din conturile partidului pentru achitarea, către o societate comercială, a unor cheltuieli ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane.
 
De menționat este că, din suma de mai sus, 231.040 lei ar fi reprezentat o parte din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Pe parcursul urmăririi penale s-au depus într-un cont deschis de ANABI pe numele inculpatului, sumele reprezentate de paguba cauzată și cheltuielile judiciare efectuate în etapa urmăririi penale, fiind dispuse măsuri asiguratorii pe acele sume de către procurorii DNA.
 
Conform DNA, cheltuieli erau ocazionate de deplasarea și/sau cazarea în destinații turistice: Punta Cana (Republica Dominicană), Singapore (Singapore), Bali (Indonezia), Limassol (Cipru), Sardinia (Italia), Mamaia (România).    

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii luate în cauză.
 
Menționam că, anterior, inculpatul a mai fost trimis în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni similare (comunicat nr. 624/VIII/3 din 25 iulie 2019), fiind condamnat la o pedeapsă de cinci ani închisoare cu executare.
 
Facem precizarea că, referitor la prezentul acord de recunoaștere a vinovăției, această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii