Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:11 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adrian Cerneagă, fostul şef al Serviciului Acţiuni Speciale, la judecată cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

ro

09 Dec, 2016 13:11 1373 Marime text
Adrian Cerneagă, fostul şef al Serviciului Acţiuni Speciale, la judecată cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa şi are ca obiect „litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)“

Până la acest moment nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Potrivit unor surse, acţiunea lui Adrian Cerneagă ar avea legătură cu un scandal fără precedent pentru IPJ Constanţa, în care au fost implicaţi doi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale.

Amintim că la începutul lunii februarie 2014, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat că un poliţist din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale a sesizat conducerea Inspectoratului cu privire la faptul că, în timpul pregătirii fizice, a fost agresat de către un alt poliţist, care se afla la coordonarea activităţii sportive, în conformitate cu dispoziţia şefului serviciului.

„Agentul de poliţie a solicitat îngrijiri medicale, ca urmare a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu o ambulanţă, în vederea efectuării de investigaţii medicale, fără a rămâne internat. Menţionăm faptul că agentul de poliţie îşi rezervă dreptul de a depune plângere penală. În cauză, conducerea Inspectoratului a dispus declanşarea cercetării prealabile a poliţistului reclamat, urmând ca la finalizarea acesteia să se dispună măsurile legale în conformitate cu statutul poliţistului”, conform IPJ Constanţa.

Tot potrivit Inspectoratului, în urma cercetării prealabile a poliţistului reclamat s-a finalizat cercetarea acestuia şi s-a dispus măsura legală în conformitate cu statutul poliţistului de trecere într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut.

De menţionat că incidentul a fost anchetat şi de procurori, care nu au putut proba vinovăţia lui Cerneagă, astfel că poliţistul a primit NUP.

Ti-a placut articolul?

Comentarii