Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal pe șoseaua Mangaliei, din Constanța. Prima condamnare

ro

28 Jan, 2023 00:00 5413 Marime text
 
 
  • Inculpatul a condus autoturismul pe Șoseaua Mangaliei. Ajuns la marcajul pietonal din dreptul magazinului Staer, șoferul nu ar fi acordat prioritate de trecere şi astfel a surprins şi a accidentat grav un bărbat, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, acesta decedând câteva zile mai târziu.
  • Fiind audiat în calitate de suspect, șoferul a recunoscut săvârşirea faptei, declarând că a condus autoturismul marca Skoda, pe sos. Mangaliei, dinspre cartierul Poarta 6 către Abator şi în dreptul magazinului de mobilă Staer, circula pe banda nr.2, iar pe marcajul pietonal a lovit un bărbat care traversa din dreapta sa.
  • Acesta a declarat că l-a lovit într-un moment de neatenţie când se uita în oglinda retrovizoare.
 
 
Pieton accident mortal pe șoseaua Mangaliei, din municipiul Constanța! Recent, în primă instanță, Judecătoria Constanța a decis condamnarea unui conducător auto (acuzat de ucidere din culpă) la pedepasa de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă!
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că la începutul lunii iulie 2020, inculpatul a condus autoturismul marca Skoda, pe Șoseaua Mangaliei. Ajuns la marcajul pietonal din dreptul magazinului Staer, șoferul nu ar fi acordat prioritate de trecere şi astfel a surprins şi a accidentat grav un bărbat, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, acesta decedând câteva zile mai târziu.
 
Fiind audiat în calitate de suspect, șoferul a recunoscut săvârşirea faptei, declarând că a condus autoturismul marca Skoda, pe sos. Mangaliei, dinspre cartierul Poarta 6 către Abator şi în dreptul magazinului de mobilă Staer, circula pe banda nr.2, iar pe marcajul pietonal a lovit un bărbat care traversa din dreapta sa.
 
Acesta a declarat că l-a lovit într-un moment de neatenţie când se uita în oglinda retrovizoare.
 
În ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei, având în vedere pedeapsa aplicată inculpatului, instanţa consideră că scopul pedepsei şi reinserţia socială pot fi atinse fără privarea de libertate a inculpatului, pronunţarea condamnării constituind un avertisment ce îl va determina pe acesta să nu mai săvârşească infracţiuni şi să conştientizeze gravitatea infracţiunii săvârşite.
 
Astfel prin executarea pedesei fără privarea efectivă de libertate se evită ruperea acestuia din cadrul familial, un regim de executare efectivă a pedepsei prin privare de libertate ar fi inoportună în acest moment.
 În consecință, Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracțiunii de ucidere din culpă. Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 2 (doi) ani de închisoare la care a fost condamnat prin prezenta inculpatul pe o durată de 3 (trei) ani.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă!
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Copil electrocutat mortal într-un parc de distracții la Eforie! Judecătorii au încetat procesul penal
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii