Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A recunoscut tot! Şefa unui oficiu poştal din judeţul Constanţa a sustras banii pentru pensii şi alocaţii pentru copii

ro

29 Aug, 2018 00:00 2162 Marime text
Trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru delapidare, fosta şefă a unui oficiu poştal din judeţul Constanţa a fost condamnată definitiv.
 
Magistraţii au decis condamnarea inculpatei, în vârstă de aproximativ 50 de ani, la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de delapidare.
 
Mai mult decât atât, inculpata a fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, şi să achite către Poşta Română suma de 37.407,16 lei, la care se adaugă dobânda legală până la data plăţii efective, cu titlu de daune materiale.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că inculpata, în luna aprilie 2017, în calitate de diriginte şi casier al oficiului poştal, şi-ar fi însuşit fără drept din fondurile Companiei Naţionale Poşta Română SA suma de 59.649,56 de lei, sumă destinată plăţii mandatelor poştale, mandatelor de pensii şi alocaţiilor pentru copii.
 
În timpul procesului, inculpata a formulat o cerere de a fi judecată potrivit procedurii simplificate a recunoaşterii învinuirii, întrucât aceasta a recunoscut în totalitate săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa în actul de sesizare, solicitând să nu se mai administreze alte probe în faţa instanţei, ci judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală şi a înscrisurilor noi prezentate de părţi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii