Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A pierdut în prima instanța Prefectura Constanța încearcă să anuleze în parte o hotărâre a Consiliului Local Castelu, care vizează Regulamentul de funcționare și organizare (DOCUMENT)

ro

14 Feb, 2024 17:00 931 Marime text
  • Magistrații s-au pronunțat în dosarul 5735/118/2023, înregistrat pe 17.08.2023, la Tribunalul Constanța.
  • Reclamant în dosar este Prefectul judeţului Constanţa, iar pârât - Consiliul Local al Comunei Castelu.
  • Judecătorii au admis excepţia tardivităţii cererii de chemare în judecată, pe care au respins-o ca fiind tardivă.
 
Prefectura Constanța a pierdut în prima instanță, într-un dosar în care a solicitat anularea actului administrativ HCL 82/16.09.2022 - „Privind aprobarea modificării şi completării art. 23, alin. (5) lit. f) precum și a paragrafului subsecvent din Hotărârea Consiliului Local nr. 33/14.04.2021 privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a consiliului local al comunei Castelu, judeţul Constanţa“.
 
Pe rolul Tribunalului Constanța a fost înregistrat pe data de  17.08.2023 dosarul 5735/118/2023, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, Materia - Contencios administrativ şi fiscal, Obiectul - acţiune prefect – tutelă administrativă anulare act administrativ HCL 82/16.09.2022.
 
Prefectul judeţului Constanţa reprezentant al instituției prefectului - județul Constanța are calitatea de Reclamant, iar Consiliul Local al Comunei Castelu – de Pârât.
 
În ședinţa din 13.02.2024, magistrații din Constanța au respins cererea. „Admite excepţia tardivităţii cererii de chemare în judecată. Respinge, ca tardivă, cererea. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată pe 13.02.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei“, se spune în decizia judecătorilor de la Tribunalul Constanța.
 
 

Iată ce spun reprezentanții Prefecturii Constanța

 
 
„Conform Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Local Castelu, consilierii locali ai U.A.T. Castelu primesc documentele de ședință doar prin intermediul șefului de grup, fapt ceea ce contravine prevederilor Codului Administrativ.
 
Regulamentul de organizare și funcționare al Consiliului Local, fiind un act cu caracter normativ, și nu unul individual, nu este supus excepției de tardivitate invocată de către Consiliul Local Castelu.
 
Actele administrative normative pot fi atacate oricând, spre deosebire de cele individuale care pot fi atacate în termen de 6 luni de la emiterea acestora. Instanța, însă, a considerat că R.O.F-ul C.L Castelu nu are un caracter normativ. Va fi înaintat recurs“, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, Elena Tănase, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Constanța.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secțiunea Documente puteți consulta HCL 82/16.09.2022 a Consiliului Local Castelu.
 
 
Citește și:
 
Primarul Constanței a câștigat un proces intentat de o familie din Constanța. La mijloc este vorba despre eliberarea unei autorizații de construire
 
Dosarul Retrocedărilor: Curtea de Apel păstrează mențiunile despre retrocedările din Constanța pentru un teren de 5.000 de metri pătrați, din Mamaia (MINUTA)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii