Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:29 17 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A mers cu mașina prin Costinești, fiind beat mort. Avea o alcoolemie record. Instanța l-a condamnat

ro

18 Apr, 2019 00:00 1077 Marime text
În ședința de la Curtea de Apel Constanța din data de 11 aprilie a rămas definitivă decizia de fond prin care un bărbat a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise. La examinarea biologică, bărbatul avea o alcoolemie record.
 
Magistrații l-au condamnat pe inculpat l a o pedeapsă de un an și patru luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prevăzută de art.336 alin.1 din C.pen.
 
La data de 16.07.2017, în jurul orei 10.10, lucrătorii Postului de Poliție Costinești aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit în trafic autovehiculul marca BMW, condus de inculpatul I.C.G. Cu prilejul prezentării actelor de identitate și a documentelor autovehiculului, lucrătorii de poliție au constatat că inculpatul prezenta halenă alcoolică. Întrucât inculpatul a refuzat efectuarea testului de respirație, a fost condus la Spitalul Municipal Mangalia, în vederea efectuării examenului clinic și prelevării de mostre biologice.
 
În urma analizelor de laborator și conform buletinului de analiză toxicologică-alcoolemie din 24.07.2017 eliberat de Serviciul Județean de Medicină Legală Constanța, la data de 16.07.2017, rezultă că inculpatul a avut o alcoolemie în descreștere de 2,45 gr.% (ora 10.20 ) și, respectiv, 2,30 gr.% (ora 11:20).
Astfel, instanța reține că inculpatul I.C.G., în data de 16.07.2017, a condus autovehiculul marca BMW, pe drumurile publice din Costinești, cu o îmbibație alcoolică peste 0,80 gr/l alcool pur în sânge, respectiv 2,45 gr/l. La stabilirea pedepsei aplicate inculpatului, instanța a avut în vedere împrejurarea că inculpatul a condus vehiculul respectiv pe o distanță relativ mică, fără să pună concret în pericol vreun alt participant la trafic.
 
Instanța de fond a reținut o stare de fapt corespunzătoare probelor administrate, iar încadrarea juridică dată faptei reținute în sarcina inculpatului apelant este legală, aceasta întrunind elementele constitutive ale infracțiunii de mai sus. Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de un an și patru luni de închisoare, cu aplicarea art. 91 Cod penal, pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii