Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A intervenit prescripția! Decizia definitivă în cazul unui afacerist din Constanța acuzat de evaziune fiscală

ro

16 Mar, 2023 00:00 3673 Marime text
  • În cauză, potrivit magistraților, oficialii firmei nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile realizate aferente valorificarii achiziţiilor intracomunitare de pui congelaţi din Bulgaria din lunile iulie şi august 2013.
  • Curtea de Apel Constanța a încetat procesul penal pornit împotriva inculpatului pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală (...), ca efect a intervenirii prescripției răspunderii penale.
  • Decizia judecătorilor este definitivă!


Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța s-au pronunțat definitivă în dosarul în care un afacerist din oraș (George Dan Fătu) a fost deferit justiției, acuzat fiind de evaziune fiscală. Instanța a încetat procesul penal pornit împotriva inculpatului pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală prev. de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal și art. 5 Cod penal, ca efect a intervenirii prescripției răspunderii penale, după cum se arată pe portalul instanțelor de judecată.


Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!

https://portal.just.ro/36/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000201722&id_inst=36

Dosarul a fost instrumentat de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Conform rechizitoriului, „în sarcina inculpatului George Dan Fătu faptul că, în calitate de asociat unic și administrator în fapt al SC Ferguson Concept SRL, a omis evidenţierea în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau veniturile realizate din relaţiile comerciale derulate cu SC Geocor Trade Imp Exp SRL, din perioada iulie-august 2013, reprezentând venituri totale de 310.407 lei și cu SC Tomis Energy SRL, reprezentând venituri totale de 873 lei“.

Astfel, a fost creat, mai arată procurorii, „un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă totală de 52.926 lei, reprezentând impozit pe veniturile microîntreprinderilor în sumă de 9.338 lei și TVA în sumă de 43.588 lei“.

Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Potrivit Confidas.ro, George Dan Fătu a figurat în Columna Tours SRL, Trafic Systems SRL, Fix Services Distrib SRL și în Ferguson Concept SRL, toate cu sediul în Constanța, radiate în prezent.


Rechizitoriul cauzei poate fi citit integral accesând secțiunea Documente.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Procesul penal, încetat!
Afacerist din oraș, beneficiar al deciziei CCR privind prescripția! (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii