Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

6,8 ani cu executare Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, s-a predat în Italia!

ro

27 Mar, 2023 12:38 1022 Marime text


Ionel Arsene
, președintele Consiliului Județean Neamț, recent condamnat la 6,8 ani cu executare, s-a predat în Italia!

În scurt timp, magistrații din Italia vor decide sub imperiul cărei măsuri va fi pus fostul șef al CJ Neamț.

Acesta poate fi reținut sau poate fi plasat în arest la domiciliu ori control judiciar.  

Amintim că, în luna martie 2023, Curtea de Apel Brașov a decis condamnarea definitivă a Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, la 6,8 ani cu executare.

Ionel Arsene nu este primul român care ajunge în atenția magistraților din Italia, după o condamnare definitivă în România.

Spre exemplu, omul de afaceri Emil Dragoş Săvulescu, condamnat din Dosarul Retrocedărilor din Constanța, se află în Italia.

După condamnarea din Dosarul Retrocedărilor, autoritățile judiciare din Napoli au respins executarea mandatului, au recunoscut sentința emisă de instanța română și au dispus executarea pedepsei în Italia, hotărând, totodată, suspendarea acesteia.

Prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea lui Emil Dragoș Săvulescu, în Dosarul Retrocedărilor din Constanța, la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obținerea de avantaje patrimoniale, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.
 
Ulterior, autoritățile judiciare din Napoli au respins executarea mandatului, au recunoscut sentința emisă de instanța română și au dispus executarea pedepsei în Italia, hotărând, totodată, suspendarea acesteia.

Al doilea caz.

Omul de afaceri din Constanța Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat definitiv la începutul lunii iulie 2020 la o pedeapsă de zece ani și opt luni de închisoare, sentința fiind definitivă și executorie.

În data de 16 februarie 2021, Sorin Strutinsky  s-a predat la sediul Squadrei Mobile din Chestura de Poliție din Bologna.

Foto cu rol ilustrativ!

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, sesizată în cazul unui condamnat din Dosarul Retrocedărilor din Constanța (DOCUMENT)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii