Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:05 25 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

50 de milioane de euro ar putea intra în conturile Primăriei Constanţa. Tocmai s-a decis cine va judeca dosarul

ro

30 Dec, 2019 00:00 1168 Marime text

Municipiul Constanţa prin Primar solicită Guvernului României şi Ministerului Energiei 50 de milioane de euro, cauza vizând celebrele datorii istorice legate de serviciul public de alimentare cu energie termică.


Cauza va fi soluţionată de magistraţii Tribunalului Galaţi, ca urmare a soluţionării de către Înalta Curte de Casaţie a României a unui conflict de competenţă. Până în prezent, dosarul nu a primit primul termen de judecată.


Potrivit cererii de chemare în judecată, cele 50 de milioane de euro reprezintă despăgubiri pentru prejudiciul suferit de Municipiul Constanţa ca urmare a „încălcării prevederilor memorandumului Guvernului României nr. 5018/21.03.2013, adoptat în şedinţa Guvernului din data de 27.03.2013“. Mai mult decât atât, Municipiul Constanţa prin Primar cere Guvernului României şi Ministerului Energiei să achite cheltuielile de judecată.
 
Tot în motivarea acţiunii, Municipiul Constanţa prin Primar a arătat, în esenţă, că prezentul demers judiciar este motivat de necesitatea salvgardării interesului public local la nivelul Municipiului Constanţa, privind funcţionarea serviciului public de alimentare cu energie termică, în parametrii calitativi şi financiari optimi, fără întreruperi şi în condiţii depline de securitate a furnizării.
 
Municipiul Constanţa a mai menţionat că procesul urmăreşte crearea condiţiilor necesare pentru autorităţile locale ale Municipiului ca, în exercitarea atribuţiilor legale stabilite în sarcina acestora, în domeniul asigurării funcţionării serviciului public de alimentare cu energie termică, să „obţină recunoaşterea încălcării drepturilor şi intereselor legitime, prin abstenţiunile şi acţiunile autorităţilor publice pârâte, şi, drept urmare, stabilirea unei despăgubiri şi obligarea pârâţilor la plata acesteia“, conform magistraţilor.
 
În final, Municipiul Constanţa a mai arătat că cele 50 de milioane de euro vor permite, printre altele, implementarea unei soluţii alternative (ca urmare a imposibilităţii de implementare a celei stabilite prin Memorandumul Guvernului României) pentru asigurarea securităţii furnizării serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Constanţa.


Citeşte şi:

Care este preţul stabilit de municipalitate pentru gigacalorie. Cât vor plăti constănţenii faţă de anul trecut

Inimi din întreaga lume bat la unison pentru Cazinoul din Constanţa. Contractul pentru reabilitare ar putea fi semnat înainte de sărbători. Ce spun autorităţile (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii