Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

2013. Un copil a murit într-un parc de distracţii la Eforie Magistrații din Constanța încearcă de șapte ani să elucideze cazul.

ro

06 Jun, 2020 18:42 2752 Marime text
  • Copilul a murit electrocutat în urma atingerii cu piciorul desculţ a peronului metalic de aşteptare al pistei cu electroscutere tamponabile.  
Judecătorii din Constanța au decis amânarea pentru luna octombrie a cazului în care un minor de 16 ani (turist) a murit electrocutat într-un parc de distracţii de pe plaja Belona din staţiunea turistică Eforie Nord. Tragedia a avut loc în august 2013. Dosarul a ajuns la Judecătoria Constanța în luna iulie 2018, după o anchetă a procurorilor care a durat aproape cinci ani. Altfel spus, deși au trecut aproape șapte ani de la tragedie, magistrații din Constanța încă încearcă să elucideze cazul. Noul termen stabilit de Judecătoria Constanța al 8-lea. 
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Potrivit datelor oficiale, în acest dosar, procurorii au dispus trimiterea în judecată a doi bărbaţi şi a unei societăţi comerciale, pentru ucidere din culpă.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa arată în actul de sesizare a instanţei că „la data de 5 august 2013, victima I.G.C., în vârstă de 16 ani, a murit electrocutată în urma atingerii cu piciorul desculţ a peronului metalic de aşteptare al pistei cu electroscutere tamponabile (maşinuţe tamponate) de pe plaja Belona din staţiunea turistică Eforie Nord, echipament de agrement utilizat de inculpata SC Pegasus Fun SRL Constanţa (închiriat de la (...) SRL Constanţa“.
 
Societatea comercială este acuzată de procurori că „nu a luat toate măsurile de prevedere pentru montarea şi funcţionarea în siguranţă a echipamentului de agrement exploatat, inclusiv împotriva tensiunilor de atingere periculoase“.
 
La rândul lor, inculpaţii Valentin Dragomir, Mihai Rusu, primul în calitate de responsabil cu supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor (RSVTI) la persoana juridică inculpată, iar secundul în calitate de inspector al Companiei Naţionale pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune SA - sucursala Constanţa (CNCIR), şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia verificării şi inspecţiei tehnice după montarea şi punerea în funcţiune a echipamentului de agrement pe noul amplasament.

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii