Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:16 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

15 persoane din Piața Chiliei acuzate de trafic de droguri. Începe judecata (minută)

ro

09 Jul, 2020 00:00 1335 Marime text
  • Inculpații ar fi procurat substanțele susceptibile a avea efecte psihoactive din China.
  • Pentru a nu fi prinși, indivizii utilizau aplicații criptate.


Tribunalul Constanța a decis începerea judecății în dosarul celor 15 persoane cercetate în dosarul drogurilor din Piața Chiliei. Decizia nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Decizia judecătorilor – minută


În baza art. 345 alin. 1 C.pr.pen. Respinge excepţiile şi cererile formulate de inculpaţii. În baza art. 346 alin. (2) CPP. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 804/D/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei. Cu contestaţie în termen de trei zile de la comunicare“.


Cei 15 inculpați au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Constanța.

Conform anchetatorilor, inculpații sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Potrivit DIICOT Constanța, în perioada ianuarie 2018 – martie 2020, pe raza județului Constanța, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și punerea în vânzare, pe raza municipiului Constanța, de canabis și substanțe psihoactive noi.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi procurat substanțele susceptibile a avea efecte psihoactive din China, utilizând aplicații criptate, iar pentru a împiedica identificarea acestora, au efectuat comenzile pe numele unor persoane care nu aveau legătura cu gruparea infracțională.


Citește și

„Cutremur“ în Piața Chiliei din Constanța! Procurorii DIICOT au făcut anunțul final în cazul drogurilor aduse din China!

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii