Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google vrea să traducă convorbirile în timp real

ro

13 Sep, 2010 01:17 1885 Marime text
Google_convorbiri.jpgPrietenul tău francez te salută în limba lui şi auzi instant tradus în engleză. Acest lucru ar putea deveni realitate dacă cei de la Google vor reuşi să ducă până la capăt un proiect prin care vor să reuşească să traducă în timp real convorbirile la telefon.

Evident, dacă acest soft va fi o reuşită, va fi instalat şi va funcţiona pe telefoanele care funcţionează cu sistemele de operare Android. Cei de la Google cred că acesta este următoarul pas în evoluţia tehnologiei telefoniei mobile, "spui orice cuvânt sau frază, iar interlocutorul care vorbeşte altă limbă are parte de o traducere instantă".

Primii paşi au fost făcuţi


La Târgul Internaţional de electronice IFA, care a avut loc la începutul lunii la Berlin, Google a prezentat o tehnologie experimentală prin care a reuşit să facă traduceri de voce din engleză în germană şi invers. Compania americană are deja experienţă în traduceri dintr-o limbă în alta.


Prin Google Translate, motorul de căutare, traduce automat textele. Pentru partea de voce, s-a arătat foarte interesată odată cu lansarea Android, sistemul lor de operare pentru telefoanele mobile.

"Credem că acest lucru va fi posibil şi va funcţiona rezonabil în câţiva ani. Un lucru este clar, pentru această opţiune este nevoie de o combinaţie între un aparat de traducere de înaltă tehnologie, dar şi de un sistem de calitate care să recunoască vocea. Lucrăm în special la aceste două aspecte", a declarat Franz Och, coordonatorul programului pentru Times Online.

Sursa: Evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii