Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua profesorului de limbă franceză Reuniune a elevilor francofoni din Constanța

ro

22 Nov, 2019 22:38 3174 Marime text
Astazi, 22 noiembrie 2019, la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa a avut loc a XIV-a ediţie a tradiţionalei activităţi “Réunion de famille” – întâlnirea elevilor din clasele a IX-a cu profil bilingv-franceză din judeţul Constanţa.

Elevii francofoni de la Liceele Teoretice „Ovidius” şi „George Călinescu”, însoţiţi de profesoarele Lavinia Gheorghiu şi Iulia Gîrbocea au fost întâmpinaţi de organizatori, elevii clasei a IX-a F de la CNMB, împreună cu prof. Janetta Bărăitaru. Au fost prezenţi, de asemenea, profesorii din catedra de limbă franceză a liceului şi directorii şcolii, prof. dr. Vasile Nicoară şi prof. Loredana Tănase,  invitaţi ai elevilor.

În prima parte a activităţii, elevii din fiecare liceu s-au prezentat în limba franceză în diverse moduri ( fie direct, fie prin intermediul unui film ),  dovedindu-şi astfel atât abilităţile de vorbitori de limba franceză, talentul actoricesc, capacitatea de a realiza un film cu propriile prestaţii. În a doua parte a întâlnirii, echipele formate din elevi de la cele 3 licee au creat postere cu tema „Merci, mon prof!”.

Evenimentul se înscrie în seria de activităţi dedicate Zilei Profesorului de limbă franceză (Jour du professeur de français) celebrate la nivel mondial.

La Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa, limba franceză este studiată în grupe cu regim normal şi bilingv. Liceul deţine de mai bine de 5 ani titlul LabelFrancEducation, distincţie acordată de către Ministerul Afacerilor Externe francez instituţiilor de învăţământ care ating standarde de calitate excelente în domeniul învăţământului francofon, aflându-se
astfel  în reţeaua de 400 de şcoli LabelFrancEducation din 59 de ţări din întreaga lume.

„A fost, ca în fiecare an, un prilej de cunoaştere a elevilor care în judeţul Constanţa împărtăşesc aceeaşi pasiune comună - limba franceză, şi de reîntâlnire pentru profesorii lor. Pentru elevi şi profesori, „Réunion de famille” este un punct de plecare pentru toate colaborările viitoare din cei patru ani de liceu care îi aşteaptă, şi o ocazie să lege prietenii.

Anul acesta, întâlnirea s-a desfăşurat într-un context special, celebrarea la nivel mondial a Zilei Profesorului de limbă franceză, drept care tema întâlnirii a fost adecvată acestui eveniment.” a declarat prof. Janetta Bărăitaru, profesor de limbă franceză la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa.

Sursă foto: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii