Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:19 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zilei Dobrogei la Liceul Teoretic Murfatlar - O călătorie în culisele identității noastre culturale (GALERIE FOTO)

ro

16 Nov, 2023 09:51 817 Marime text
Ziua Dobrogei marchează aniversarea Unirii Dobrogei cu România, eveniment care a avut loc la 14 noiembrie 1878.  Această zi simbolizează nu doar integrarea teritorială, ci și diversitatea culturală și istorică a acestei regiuni deosebite.
           
Potrivit reprezentanților Liceului Teoretic Murfatlar, județul Constanța, în cadrul celebrărilor, comunitățile din Dobrogea aduc omagiu tradițiilor, obiceiurilor și contribuțiilor semnificative la patrimoniul cultural al țării. Este o ocazie de a evidenția diversitatea etnică prezentă în zonă, precum și de a promova înțelegerea și respectul reciproc între diferitele grupuri culturale.
           

„Într-o atmosferă plină de culoare și creativitate, elevii Liceului Teoretic Murfatlar au sărbătorit cu entuziasm Ziua Dobrogei, evidențiind bogăția culturală și istorică a acestei regiuni. Evenimentul a inclus o gamă variată de activități artistice, de la recitaluri de muzică și poezie, până la prezentări captivante de proiecte și prelegeri istorice ce au ilustrat evoluția și importanța Dobrogei de-a lungul timpului. De la inițiative privind conservarea tradițiilor locale până la propuneri creative pentru promovarea turismului cultural, elevii liceului și preșcolarii grădiniței noastre au evidențiat implicarea lor activă în comunitate și dorința de a contribui la dezvoltarea durabilă a Dobrogei.

Prin intermediul expoziției de desene, elevii au reușit să surprindă cu pricepere portul popular dobrogean, aducând astfel în prim-plan tradițiile și identitatea culturală specifică acestei regiuni.
           
Scopul acestui eveniment a fost nu doar de a oferi preșcolarilor și școlarilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile artistice, ci și de a promova cunoașterea și conștientizarea patrimoniului cultural bogat al Dobrogei. Încurajăm astfel implicarea activă a comunității școlare în explorarea și aprecierea moștenirii culturale.
           
Așadar, putem menționa câteva titluri de activități desfășurate în cadrul unității noastre de învățământ, cu ocazia acestui eveniment:  Mândru că trăiesc în Dobrogea; Dobrogea, plaiul meu de dor; Cufărul bunicii; Dobrogea, plai multicultural; Portul popular dobrogean; Ziua recunoștinței dobrogene; Dobrogea mea înseamnă...; Poezia în spațiul dobrogean; Dobrogea, un loc misterios.
           
Prin aceste activități, elevii noștri au demonstrat nu doar talentul lor artistic, ci și pasiunea pentru învățare și descoperirea istoriei locale. Felicităm eforturile lor remarcabile și suntem mândri să promovăm astfel spiritul comunitar și educația culturală în cadrul liceului nostru“ - au mai precizta reprezentanții Liceului Teoretic Murfatlar

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii