Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:58 23 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Videoconferință. Prefectul județului Constanța și premierul Florin Cîțu au discutat despre începutul anului școlar

ro

24 Aug, 2021 21:03 1285 Marime text

 
  • Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a participat astăzi alături de miniștrii Lucian Bode, Sorin Cîmpeanu și Ioana Mihăilă, la o videoconferință condusă de premierul Florin Cîțu.

Acesta a subliniat că școala se va desfășura normal până la atingerea pragului de șase infectări la mia de locuitori.

Elevii vor merge fizic în școli, purtând măști de protecție.
 

Începutul anului școlar este un subiect de interes, nu doar pentru părinți și elevi, dar și pentru autoritățile cu competență în asigurarea unui climat propice pentru o educație de calitate.

Am participat astăzi, alături de miniștrii Lucian Bode, Sorin Cîmpeanu și Ioana Mihăilă, la o videoconferință, cu colegii prefecți din țară, condusă de premierul Florin Cîțu.

Important de subliniat este faptul că școala se va desfășura normal până la atingerea pragului de 6 infectări la mia de locuitori. Până acolo, elevii vor merge fizic în școli, purtând măști de protecție (doar cele de uz medical sunt acceptate). Dacă se va depăși pragul de 6/1.000 de locuitori, părinții trebuie să știe că elevii vor învăța în sistem hibrid, iar în perioada următoare vom avea stabilite concret toate normele și detaliile, inclusiv rolul vaccinării în prezența fizică a elevilor la cursuri.

În acest sens, vor fi demarate acțiuni de informare a părinților, prin care aceștia să fie ajutați să înțeleagă necesitatea vaccinării, pentru asigurarea sănătății tuturor participanților la procesul educațional.Coșa a mai precizat că se vor suplimenta microbuzele școlare pentru facilitarea accesului la educație al copiilor din zona rurală.
 

O altă veste bună venită de la autoritățile centrale este că, la nivel național, va fi o suplimentare de 3.800 de microbuze școlare, cu ajutorul cărora să fie facilitat accesul la educație al copiilor din zona rurală.


Chiar dacă par departe zilele cu drumuri înzăpezite, le-am expus membrilor Guvernului măsurile legate de venirea sezonului rece. La nivelul județului, din cele 70 de U.A.T.-uri, 30 își vor asigura capacitatea de deszăpezire cu mijloace proprii. Restul de 40 vor semna contracte în perioada următoare cu firme specializate.

De asemenea, DRDP Constanța are un contract multianual în derulare, valabil până în 2024, pentru deszăpezirea drumurilor naționale și a autostrăzilor din județ. Din septembrie, și RAJDP Constanța va încheia toate contractele necesare pentru a fi prezenți pe drumurile județene, iar ISU Constanța a demarat deja comunicarea pe subiect cu U.A.T.-urile, care până la jumătatea lunii septembrie trebuie să aibă toate detaliile stabilite, astfel încât Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să poată aproba planul cu măsurile specifice sezonului rece, a precizat Coșa.Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii