Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:37 14 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veşti de la Colegiul Naţional Militar „Al. I. Cuza“ Recrutările pentru clasele a X-a şi a XI-a, la final. Mulţi chemaţi, dar câţi aleşi?

ro

29 Jun, 2018 00:00 2803 Marime text
Pentru Colegiul Naţional Militar „Al. I. Cuza“ din Constanţa, numărătoarea inversă pentru anul şcolar 2018-2019 se scurge într-un alt ritm, cel al primului an de după reînfiinţare.
 
După finalizarea Evaluării Naţionale, am primit din partea Ministerului Apărării un comunicat prin care sunt făcute publice rezultatele preliminare ale admiterii, respectiv mediile de intrare în clasa a IX-a la cele cinci colegii militare.
 
Pentru Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir“ din Breaza, media maximă de admitere a fost de 9,99, iar cea minimă - 8,47. La Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare“ din Câmpulung, media maximă a fost 9,92, iar cea minimă - 8,47. Pentru Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul“ din Alba Iulia, media maximă a fost de 9,83, iar cea minimă, de 8,05. La Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova, media maximă a fost de 9,93, iar cea minimă de 7,8. La Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ din Constanţa, reînfiinţat începând cu acest an, media maximă la admitere a fost de 9,68, iar ultima medie - 5,76.

Comandantul colegiului, încrezător că există suficienţi candidaţi 

Într-o discuţie avută ieri cu comandor Iancu Ciocioi, comandantul colegiului, acesta declara, pentru ZIUA de Constanţa, că are convingerea că vor putea fi înfiinţate şi cele două clase de a X-a, respectiv două clase de a XI-a, întrucât sunt depuse suficiente dosare în toată ţara. Rămâne de văzut şi câte vor fi aprobate după selecţie.
 
Astăzi este ultima zi în care Biroul de informare-recrutare Constanţa mai primeşte dosarele absolvenţilor de clasa a IX-a şi a X-a care-şi doresc să se înscrie la Colegiul Militar de Marină „Al. I. Cuza“ în anul şcolar 2018-2019. Ei trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii specifice de recrutare:
- să fie absolvenţi ai clasei a IX-a, respectiv ai clasei a X-a, în anul şcolar 2017 - 2018, la specializarea Matematică-informatică;
- să aibă cel puţin media generală 8,00 şi cel puţin media 7,00 la disciplinele Matematică, Informatică, Fizică şi Limba engleză, în clasa a IX-a, respectiv în clasele a IX-a şi a X-a;
- să aibă media la purtare cel puţin 9,00, în clasa a IX-a, respectiv în clasele a IX-a şi a X-a, conform prevederilor normelor în vigoare ce reglementează organizarea şi funcţionarea unităţilor de învăţământ preuniversitar;
- candidaţii să nu fi repetat niciunul dintre anii de studii liceale şi să nu fie în situaţie de corijenţă.

Cine va preda la Colegiul Naţional Militar? 

Colectivul profesoral care se va întâlni în cancelaria colegiului nou înfiinţat va avea următoarea componenţă: Catedra de Limbă şi literatură română - profesorii Mirela Savin şi Mihaela Matache, Catedra de Matematică - Iuliana Negreţ, Maria Sarău, Tanţa Mitrenca, Catedra de Informatică - Aidan Geafer şi Lenuţa Irina Pavel, Catedra de Fizică - Filis Izet, Elena Ţipău, Catedra de Chimie - Gabriela Mihaela Micu, Catedra de Biologie - Mihaela Deancu, Catedra de Istorie - Loredana Ionela Bugan, Catedra de Geografie - Claudia Hriţcu, Catedra de Limba engleză - Cristina Panasianu, Catedra de Limba franceză - Mădălin Teodor Roşioru, Catedra de Ştiinţe socio-umane - Manuela Mihăilă, Catedra de Religie - Adriana Nicoleta Argatu, Catedra de Educaţie muzicală - Adrian Mihai Hasna Preda, Catedra de Educaţie Fizică - Valeria Hînză.

Ti-a placut articolul?

Comentarii