Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:15 29 11 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Răspunsul inspectorului general la scandalul din timpul ședinței de la Palatul Copiilor Constanța

ro

13 Aug, 2020 13:07 8244 Marime text

La această oră, la Palatul Copiilor din Constanța se desfășoară ședința publică pentru repartizarea candidaților care au obținut minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă în cadrul concursului naţional, sesiunea 2020, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice/ catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată (viabilitate 4 ani), ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a notelor.
Așa cum este stipulat și în calendarul de mobilitate este vorba de perioadă „nedeterminată” de angajare, dar câteva zeci de cadre didactice sunt revoltate că posturile au apărut în aplicația Inspectoratului Școlar Județean Constanța ca fiind pe perioadă „determinată”, dar tot pe patru ani. Ceea ce este un non-sens în termeni, ne-a declarat și prof. Mitică Iosif, președintele SLSIP Constanța.
„Normal ar fi ca această ședință să fie anulată și să se organizeze o altă ședință, după ce vor fi făcute corecturile de rigoare”, mai declară prof. Iosif.  
Cadrele didactice sunt revoltate pentru că au obținut note mari la examenul de titularizare și au tot dreptul să fie angajate pe posturile care au fost anunțate de directorii unităților de învățământ ca fiind pe perioadă nedeterminată.
Am încercat să luăm legătură cu prof. Sorin Mihai, inspector școlar general, dar deocamdată nu a putut fi contactat.
Vom reveni.

UPDATE In urmă cu puțin timp a venit și răspunsul inspectorului școlar general Sorin Mihai:
Astăzi, 13 august 2020, la Palatul Copiilor este în desfășurare ședința publică de repartizare a candidaților care au obținut minimum nota 7 la proba scrisă în cadrul concursului național, sesiunea 2020, pe posturi didactice/ catedre vacante publicate pe perioadă nedeterminată (titularizabile).
Sunt candidați care și-au manifestat nemulțumirea cu privire la faptul că unele posturi care apăreau pe lista de pe site-ul național, deși au viabilitate de 4 ani, au fost propuse pentru angajare pe o perioadă determinată. Vă precizez că lista respectivă este publică din 16 iunie 2020, așadar atât înainte de depunerea dosarelor pentru concurs, cât și ulterior candidații au avut posibilitatea de a se informa corespunzător. Din data de 18 iunie până astăzi, 13 august, la nivel național nu s-a putut efectua, conform metodologiei, nicio modificare a datelor de pe site.
Ne dorim să îi sprijinim pe toți candidații din județul Constanța, astfel încât să avem la catedră oameni de valoare. Chiar dacă există și nemulțumiri, avem convingerea că prin dialog și prin colaborare vom găsi cele mai bune soluții pentru fiecare cadru didactic. Cu înțelegere și calm, vă asigur că vom analiza fiecare situație în parte și vom găsi, cu certitudine, aceste soluții.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Claudia T 14 Aug, 2020 10:09 Directorii au scos corect posturile vacante pentru 4 ani - ceea ce înseamnă, conform Metodologiei Art.64, p 4, că sunt pe perioada nedeterminata. Rugăm ISJ Constanța să ia măsuri pentru a îndrepta situația!
  • Irina 13 Aug, 2020 19:51 Directorii au dat corect posturile... Inspectoratul pune posturile pe site-ul titularizării. Dar îmi pare că doar in județul Constanța sunt posturile cu viabilitate de 4 ani puse pe secțiunea perioada determinată...
  • Camelia 13 Aug, 2020 18:01 Posturile au fost declarate de către directori în mod corect, cu viabilitate 4 ani, respectiv pt titularizare. Aceste posturi au fost eliberate în urma unor transferuri, iar ISJ Ct nu s-a deranjat sa verifice corectitudinea datelor trimise către minister. În consecință, 21 de posturi titularizabile, pt educatori, nu au putut fi ocupate. Raspunsul oferit de către responsabili, fiind "a vina candidaților ca s-au uitat și în acea lista", răspuns demn de un Inspector Școlar General😥
  • Alina 13 Aug, 2020 13:25 Poate ar trebui întrebați și directorii de ce nu scot posturile.