Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:01 05 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” din Constanța Studenți ai Facultății de Construcții, premiați în cadrul unui concurs

ro

09 Jun, 2021 15:35 822 Marime text


 
  • 11 studenți ai Facultății de Construcții (FC) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) au fost premiați, la sfârșitul săptămânii trecute, în urma participării la concursul studențesc „Modernizarea și sistematizarea accesului în terminalul Chimpex din Portul Constanța”, desfășurat în perioada 26-28 mai 2021.

Potrivit șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, decanul FC, conform rezultatelor înregistrate, participanții care au obținut marile premii sunt toți studenți la programul de studii Construcții civile, industriale și agricole (CCIA): Herța Mihai-Mădălin (anul IV) – locul I, premiu 3.000 lei, Cioromela Ruxandra (anul IV) – locul II, premiu 2.000 lei și Gheorghe Radu (anul III) – locul III, premiu 1.000 lei.

De asemenea, pentru răsplătirea efortului și rezultatelor calitative obținute de fiecare student, SC CHIMPEX SA a hotărât să acorde încă șapte premii speciale a câte 500 lei, toți participanții fiind, în acest sens, câștigători. Printre studenții premiați se numără: Bâcă Adrian-Iulian, Buculei Daniela-Florentina, Cocor Beatrice-Laura, Arif Ozgean, Ivan Alexandra-Magdalena, Rotaru Simona, Nedelcu Daiana, Buimestru Diana. Menționăm că nouă studenți au participat individual, iar alți doi au s-au organizat într-o echipă.
           
Studenții au fost provocați să realizeze propuneri în scopul modernizării și sistematizării accesului în terminalul SC CHIMPEX SA, acestea fiind jurizate de către cinci angajați cheie ai companiei.
           
În cadrul jurizării competiției a participat și Mihai Panait, Directorul General al SC CHIMPEX SA care a declarat: „Ne bucuram sa fim alături de mediul universitar constănțean, sa putem sprijini dezvoltarea viitorilor ingineri din piața muncii, ingineri de care este atâta nevoie. Suntem alături de facultățile cu profil tehnic din cadrul UOC prin astfel de activități suport pe care le desfășurăm împreună pentru viitorul nostru, al tuturor, a declarat  domnul ing. Mihai Panait, Directorul General CHIMPEX SA”. Totodată, în calitate de invitat special, a participat, online, și Astrid Peissard, Consultant coordonator Ameropa AG (Elveția) care a lăudat nivelul de pregătire al studenților FC, aspect demonstrat de calitatea proiectelor rezultate.    
           

„Plecând de la conceptele și soluțiile constructive deosebite propuse de către studenții Facultății de Construcții prin proiectele participante în cadrul concursului CHIMPEX va prelua multe idei prezentate în cadrul concursului în viitoarea tema de proiectare din cadrul proiectului de modernizare și sistematizare a accesului în terminalul său”, a menționat dr. economist Mihalcea Alina-Daniela, Coordonatorul concursului din partea CHIMPEX SA.

„Studenții au avut parte de o temă de proiectare din viața reală, în condiții concurențiale, de lucru în echipă, sub coordonarea cadrelor didactice din facultate, într-un context în care au dovedit ce au acumulat și, totodată, au învățat multe lucruri noi. Este rețeta pe care ne dorim să o aplicam cât mai des, să ieșim din tiparele clasice ale actului de învățare, să avem teme, proiecte și studii de caz din viața reala”, a precizat șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, decanul FC.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii