Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța își deschide porțile! Vezi cum te poți înscrie la facultate

ro

03 Jul, 2023 13:31 1766 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
 • Universitatea Ovidius din Constanța scoate la concurs 5266 de locuri pentru studii de licență și alte 2885 de locuri la programele de master
 
Conform comunicatului de presă primit de la Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), joi, 6 iulie 2023, va începe sesiunea de vară a concursului de admitere pentru programele de licență și de master din cadrul celor 16 facultăți.
 
Pentru admiterea din acest an, sunt scoase la concurs 5266 de locuri la cele 81 de programe de studii universitare de licență și 2885 de locuri pentru 58 de programe universitare de master.
 
„Admiterea din acest an aduce patru programe noi de studii de licență, la care candidații se pot înscrie începând cu sesiunea din luna iulie.
 
Astfel, vor fi scoase la concurs 50 de locuri la:
 • specializarea Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, în cadrul Facultății de Farmacie;
 • Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă scoate la concurs 50 de locuri la Informatică aplicată în inginerie industrială și 30 de locuri la Sisteme de producție digitale;
 • la Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie sunt scoase la concurs 30 de locuri la programul Ingineria și protecția mediului în industrie“, precizează rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu.
 
În sesiunea iulie a concursului de admitere, pentru programele de licență, calendarul general al admiterii este 6 - 28 iulie 2023, când vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studii de la toate formele de învățământ – învățământ cu frecvență (IF), învățământ la distanță (ID) și învățământ cu frecvență redusă (IFR), în funcție de calendarul fiecărei facultăți, cu excepția Facultății de Medicină, unde înmatriculările se finalizează pe data de 29 iulie 2023 și a Facultății de Stomatologie, unde data finală pentru înmatriculări este 4 august 2023.
 
Pentru programele de master, în perioada 6 - 28 iulie 2023 vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs și înmatricularea pentru toate domeniile de studii, conform calendarului specific al fiecărei facultăți. Excepție face Facultatea de Medicină, unde admiterea la master va avea loc în luna septembrie.
 
La toate cele 16 facultăți și la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, înscrierea pentru admitere a candidaților cetățeni români, UE, SEE, CE se va realiza online, pe platforma https://admitereonline.univ-ovidius.ro/. De asemenea, și în acest an, românii de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate) se pot înscrie prin platforma dedicată http://admitereonlinerp.univ-ovidius.ro/.
 
În funcție de facultatea aleasă, admiterea se face fie pe baza concursului de dosare, fie prin examen de admitere – în cazul programelor de studii care presupun probarea, de către candidați, a unor abilități sau cunoștințe de specialitate.
 
Astfel, în 11 facultăți ale UOC:
 • Facultatea de Construcții;
 • Facultatea de Drept și Științe Administrative;
 • Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă;
 • Facultatea de Istorie și Științe Politice;
 • Facultatea de Litere;
 • Facultatea de Matematică și Informatică;
 • Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației;
 • Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie;
 • Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole;
 • Facultatea de Științe Economice;
 • Facultatea de Teologie
 
Admiterea va fi realizată pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional sau a unei scrisori de intenție, în funcție de criteriile de selecție specifice fiecărui program de studii
 
La Facultatea de Arte admiterea se realizează în baza susținerii unor probe vocaționale și practice, în funcție de programul de studii ales, în timp ce la Facultatea de Educație Fizică și Sport candidații vor susține probe sportive, în funcție de programul de studii pentru care optează.
 
Pentru admiterea la Facultatea de Medicină, Facultatea de Stomatologie și Facultatea de Farmacie candidații vor susține examene scrise, care se vor desfășura în format fizic, în spațiile aparținând UOC.
 
La toate facultățile, candidații declarați admiși trebuie să își facă înmatricularea online, în platformă, odată cu confirmarea locului. Pentru finalizarea înmatriculării, candidații au obligația de a depune în original actele de studii utilizate la înscriere (diploma de bacalaureat sau, după caz, diploma de licență), precum și contractul de studii semnat în original.
 
Termenul de depunere a actelor este menționat în fișa de înscriere și în calendarul admiterii pentru fiecare facultate.
 
Pentru candidații din categoria români de pretutindeni (români şi etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate), admiterea va fi realizată pe baza mediei de la bacalaureat la toate facultățile, cu excepția Facultății de Arte – unde candiații vor susține o probă de aptitudini eliminatorie.
 
Candidații declarați admiși trebuie să își facă înmatricularea în termenele prevăzute în calendarul admiterii sau stipulate în anunțurile care vor însoți Rezultatele concursului de admitere, prezentând actele de studii utilizate la înscriere (diploma de bacalaureat sau, după caz, diploma de licență), precum și contractul de studii semnat în original. Candidații români de pretutindeni sunt scutiți de plata taxelor de înscriere și de înmatriculare.
 
Pentru candidații - cetățeni din Ucraina, care au absolvit învățământul preuniversitar din Ucraina, înscrierea se face prin platforma International Students, online, conform precizărilor primite în Instrucțiunile Ministerului Educației nr. 1218/II/DGRIAE/30.05.2023.
 
Astfel, mai precizează sursa citată, înscrierea se poate face, la alegerea candidatului, în următoarele variante:
 • online – în secțiunea dorită, la facultatea/ programul ales, în aceleași condiții ca și cetățenii români, prin încărcarea documentelor în platforma de admitere pentru cetățeni români – dacă îndeplinesc condițiile prevăzute în OUG 194/2002;
 • prin platforma de români de pretutindeni dacă îndeplinesc condițiile aplicabile pentru acest statut; prin platforma DSS, online, prin încărcarea documentelor precizate în reglementările interne.
Citește și:

Universitatea Ovidius din Constanța, la o nouă întâlnire transnațională în cadrul unui proiect european în domeniul sportului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii