Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța implementează proiectul european PLAYS. Despre ce este vorba

ro

12 Aug, 2022 11:00 1272 Marime text

Universitatea Ovidius
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în calitate de instituție coordonatoare, implementează, în perioada iulie 2022 - decembrie 2024, proiectul Practical Learning to Advance Youngsters in Sport (PLAYS), finanţat cu 400.000 de Euro prin Programul european Erasmus Plus, informează conf. univ. dr. Antoanela Oltean, managerul proiectului din partea UOC.


Conform sursei citate, Programul PLAYS își propune să încurajeze participarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, la activități fizice și sportive, pentru îmbunătățirea aspectelor psiho-fizice și sociale ale vieții cotidiene.


„Acest demers va avea la bază crearea și diseminarea, la nivel național și european, a unui plan de acțiune și a unui program de antrenament specific, bazat pe cercetări științifice, care va cuprinde activități fizice distractive și ludice structurate. Programul PLAYS va fi implementat și testat cu grupurile țintă din cadrul cluburilor sportive și școlilor implicate în consorțiul de proiect.


Implementarea programului va conduce la educația copiilor și tinerilor, într-un mod plăcut și util, în și prin sport, cu accent special pe dezvoltarea abilităților de bază în timpul celei mai importante faze de dezvoltare fizică, mentală și socială. Împreună cu activitățile educaționale vor fi promovate și dezvoltate abilitățile digitale și cele legate de sustenabilitatea mediului”, precizează conf. univ. dr. Antoanela Oltean.


Proiectul Practical Learning to Advance Youngsters in Sport (PLAYS), contract nr. 101049381, finanțat prin Programul Erasmus Plus, Acțiunea-Cheie 2: Parteneriate de cooperare în domeniul sportului, este realizat în cadrul unui consorţiu în asociere cu opt parteneri instituționali: European Culture and Sport Organization (Italia), Verde Foundation (Polonia), Portuguese Swimming Federation (Portugalia), Italian Association of Culture and Sport (Italia), International Workers and Amateurs in Sports Confederation (Austria), Nova Child (Franța), Asociația CPDIS (România), Stichting Sportservice Noord-Brabant (Țările de Jos).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii