Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța derulează o campanie de prezentare a autobuzelor cu celule de combustie cu hidrogen. Iată programul campaniei

ro

12 Nov, 2021 16:45 1414 Marime text
  • Mai multe informații despre societatea Solaris și autobuzele fabricate de aceasta pot fi găsite la adresa https://www.solarisbus.com/ro.
În cadrul campaniei se va afla la Constanța un autobuz Urbino 12, fabricat de societatea Solaris, cu celule de combustie alimentate cu hidrogen.

Programul campaniei include mai multe activități


Iată comunicatul oficial pus la dispoziție de Universitatea Ovidius din Constanța 

Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie (INSAE) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța, CT BUS S. A, SOLARIS Bus & Coach România și Linde Gaz România, va susţine în perioada 17-20 noiembrie 2021, o campanie de prezentare a autobuzelor cu celule de combustie folosind drept combustibil hidrogenul, informează Mihaela Lepădatu, din partea organizatorului.

Potrivit sursei citate, în cadrul campaniei se va afla la Constanța un autobuz Urbino 12, fabricat de societatea Solaris, cu celule de combustie alimentate cu hidrogen.

Programul campaniei include mai multe activități, după cum urmează:

La data de 17 noiembrie, de la ora 11:00, în Campusul Universității Ovidius din Constanța, pe platforma de cercetare HyRES de INSAE va avea loc o întâlnire cu specialiști din sectorul de transporturi, experți în domeniul soluțiilor de mobilitate durabilă, reprezentanți din sectorul de producere de hidrogen și surse regenerabile de energie, studenți, cadre didactice și reprezentanți mass-media;

În data de 18 noiembrie, de la ora 10:00, se va desfășura prezentarea autobuzului Urbino 12 la Liceul Energetic Constanța, urmată de o excursie cu un grup de elevi din cadrul liceului până la platforma demonstrativă cu Surse Regenerabile a MONSSON GROUP, iar următoarea zi, de la ora 10:00, același autobuz va fi expus și la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, de unde un grup de elevi din cadrul liceului vor fi transportați cu Urbino 12 până la platforma Midia Năvodari în scopul prezentării experienței în domeniul producerii de hidrogen pentru decarbonizarea proceselor industriale.

În contextul preocupărilor legate de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, a calității aerului din aglomerările urbane și creșterea calității vieții, autobuzele cu celule de combustie alimentate cu hidrogen reprezintă cea mai avansată tehnologie disponibilă pentru transportul durabil.

Mai multe informații despre societatea Solaris și autobuzele fabricate de aceasta pot fi găsite la adresa https://www.solarisbus.com/ro.

Colectivele de cercetare din cadrul UOC au preocupări de peste două decenii în domeniul cercetării și inovării pentru mobilitate durabilă. Ca realizări notabile menționăm dezvoltarea Platformei de Cercetare HyRES pentru producerea de hidrogen din surse regenerabile de energie, realizată în 2007, implementarea proiectului MultiScale – „Cercetări asupra dezvoltării de materiale avansate și optimizare multiscalară prin integrarea materialelor nano-structurate în sisteme energetice avansate”, începând cu 2016, derularea proiectului PORTIS - „PORT-cities: Integrating Sustainability”, începând cu 2016.

Sursa foto: Facebook/ Universitatea „Ovidius” din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii