Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius Constanța a organizat Școala de Iarnă în domeniul ingineriei, alături de Universitatea Tehnică din Varna și Universitatea București

ro

24 Nov, 2023 14:29 819 Marime text


Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Varna și Universitatea București, a organizat Școala Internațională de Iarnă cu tema „AI-aided Methods for Multiscale Exergy Analysis of Large Complex Systems”, activitate desfășurată în cadrul proiectului ROMANA.
 
La manifestarea desfășurată în format hibrid, opt cadre didactice de la cele trei universități organizatoare le-au prezentat studenților participanți teme legate de rezultatele cercetării științifice și ale activităților colaborative inter-universitare și interdisciplinare, utilizând abordări moderne în educația inginerească.
 
„Obiectivul proiectului ROMANA este de a dezvolta un plan de cercetare exploratorie care să faciliteze înființarea unei platforme de suport de decizie pentru alocarea optimă a resurselor în sisteme structurate la diferite scări, pentru a sprijini eforturile unei țări de a atinge țintele de Dezvoltare Durabilă asumate prin ratificarea Agendei ONU 2030”, menționează reprezentanții UOC în comunicatul de presă.
 
Proiectul ROMANA - „Alocarea optimală a resurselor prin structurarea de sisteme adaptive folosind metodele de analiză neliniară” este implementat de UOC începând cu luna ianuarie 2021, pe o perioadă de 36 de luni, și are o valoare nerambursabilă de 1.197.822,00 lei.
 
Citește și:
Universitatea Ovidius Constanța a organizat un workshop internațional despre strategiile de cooperare în învățământul superior
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii