Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius Constanța a organizat un workshop internațional despre strategiile de cooperare în învățământul superior

ro

24 Nov, 2023 13:26 734 Marime text


Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat cea de-a doua ediție a workshop-ului internațional „Creative and Strategic Cooperation in Higher Education. Perspectives and Challenges in Humanities”, activitate realizată în cadrul proiectului „Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă” (ESPERO II).
 
La evenimentul desfășurat în format online au participat peste 25 de studenți și cadre didactice, din diferite țări, precum: Albania, Italia, România, Serbia, Turcia etc.
 
„În cadrul evenimentului universitățile participante și-au prezentat ofertele educaționale și s-au stabilit bazele dezvoltării unor noi cooperări, care vizează înscrierea studenților de la universitățile partenere la un program de master din cadrul UOC, precum și înscrierea cadrelor didactice din străinătate în Centrul de cercetare și dezvoltare profesională « Studiile românești în context internațional » (STUR). Totodată, printre rezultatele așteptate de la acest workshop se numără efectuarea unor schimburi de cadre didactice și studenți, prin programele de mobilitate internațională, dar și atragerea candidaților la programele de studii doctorale desfășurate la Universitatea Ovidius din Constanța”, a precizat prof. univ. dr. Cristina Duhnea, directorul proiectului.
 
Proiectul „Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă (ESPERO II)” are o valoare totală de 306.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.
 
Citește și:
Seminar despre bunele practici privind elaborarea unei lucrări științifice la Universitatea Ovidius din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii