Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea București organizează prima ediție online a Olimpiadei de Chimie. Mâine are loc o simulare

ro

02 Apr, 2021 00:00 1608 Marime text
  • Sâmbătă, 3 aprilie, simularea probei online este programată astfel: ora 12.00: clasele a VIII-a, a IX-a, a XII-a, respectiv ora 14.00: clasele a X-a și a XI-a.
  • Duminică, 4 aprilie, va avea loc etapa I, iar sâmbătă, 10 aprilie, etapa a II-a

Aproximativ 1.000 de elevi din întreaga țară vor participa la etapa I a Olimpiadei de Chimie 2021, organizată de Universitatea București duminică, 4 aprilie.
Pentru familiarizarea cu platforma pe care se va desfășura proba online și simularea monitorizării audio-video, elevii vor fi invitați de către profesorul supraveghetor la o întâlnire online sâmbătă, 3 aprilie 2021, prin intermediul adresei de e-mail furnizate în formularul de înscriere.

Înainte de data de 3 aprilie, dată la care va avea loc simularea în vederea familiarizării cu platforma pe care vor avea loc probele de olimpiadă, elevii trebuie să descarce aplicația safe exam browser (SEB), fără de care nu se pot accesa subiectele, de la următoarea adresă
https://safeexambrowser.org/download_en.html

Pentru a putea participa fiecare elev trebuie să dispună de: un dispozitiv de efectuare a probei (laptop, computer desktop) care trebuie să fie echipat cu cameră web/video şi microfon (pentru captarea imaginilor şi redarea sunetului), precum și de un dispozitiv de monitorizare audio-video (smartphone, tabletă, laptop etc.) care trebuie să fie echipat cu cameră web/video și care trebuie să fie poziționat astfel încât să ofere o imagine asupra întregii zone de lucru a elevului astfel încât să fie posibilă inclusiv vizualizarea sa (poziționat în spatele elevului).

Pentru conectarea pe platformă, elevii vor primi pe adresa de e-mail furnizată în formularul de înscriere o nouă adresă de email sub forma abc@ms.unibuc.ro pe care trebuie să o activeze și unde vor primi instrucțiunile de accesare a platformei pe care se va desfășura proba online.

Pentru întrebări/nelămuriri privind instalarea aplicației necesare desfășurării probelor online sau accesarea platformei, elevii pot trimite întrebări la adresa de e-mail: och2021.tehnic@chimie.unibuc.ro
 

„Anul 2020 a întrerupt șirul tuturor olimpiadelor, făcând mai săracă viața elevilor pasionați”

Prima ediție de anul acesta a Olimpiadei de Chimie este coordonată de academicianul prof. Marius Andruh, din cadrul Universității București, împreună cu prof. Daniela Bogdan.

„De mai bine de cincizeci de ani, Olimpiada de Chimie face parte din viața școlii românești. Mii de elevi, în toți acești ani, au găsit în olimpiade locul unde și-au dezvoltat pasiunea pentru una din cele mai frumoase științe, au aprofundat și extins cunoștințele din manuale, au făcut în laborator experimente interesante, înțelegând, astfel, mai bine fenomenele descrise în tratate, s-au întrecut cu colegi din alte școli, județe sau țări. Cei mai mulți și-au construit, apoi, cariere strălucite în Chimie. Alții au ales profesii în care Chimia a jucat un rol important. Indiferent de drumul urmat, participarea la Olimpiade rămâne unul din cele mai frumoase evenimente ale vieții de elev. Rezultatele voastre sunt și ale profesorilor voștri, care v-au descoperit, stimulat și îndrumat.

Olimpiadele noastre au fost bine organizate, subiectele teoretice și experimentale au fost atractive și provocatoare, gândite să stimuleze creativitatea și bucuria cunoașterii. Selecția și pregătirea loturilor care ne-au reprezentat la Olimpiadele Internaționale au fost, la rândul lor, eficiente, numărul medaliilor obținute plasând Romania pe primele locuri ale clasamentelor pe țări.

Anul 2020 a întrerupt șirul tuturor olimpiadelor, făcând mai săracă viața elevilor pasionați de o anumită disciplină și a profesorilor lor. În luna martie 2020, pregătirile pentru etapa națională a Olimpiadei de Chimie erau în stadiu avansat, dar carantina ne-a ținut pe toți acasă. Încercăm, acum, să facem o altfel de olimpiadă, adaptându-ne condițiilor impuse de momentul greu pe care îl trece omenirea. Spiritul Olimpiadei de Chimie 2021 este însă același și vă așteptăm la un concurs care va fi la fel de pasionant. Succes tuturor!”, afirmă academicianul Marius Andruh.

„Ne dorim ca Olimpiada de Chimie 2021 să aducă o rază de speranță în acest context prin care trece întreaga omenire. Ne dorim ca participarea la olimpiadă să contribuie la stimularea și dezvoltarea gândirii științifice, a creativității, la aprofundarea chimiei, la cultivarea și dezvoltarea spiritului de competiție și fair-play”, mai afirmă organizatorii.


Calendar ediția I a Olimpiadei de Chimie

3.04.2021 – Simulare probă online: ora 12.00: clasele a VIII-a, a IX-a, a XII-a, respectiv ora 14.00: clasele a X-a și a XI-a.
04.04.2021 – Etapa 1 – clasele VIII-XII – online – subiecte de tip grilă
ora 08.45: clasele a VIII-a, a IX-a, a XII-a; ora 12.45: clasele a X-a și a XI-a.
10.04.2021 – Etapa 2 (finală) – clasele VIII-XII – online – subiecte deschise
17.04.2021 – Proba de baraj pentru selecția lotului lărgit în vederea participării la Olimpiadele Internaționale – față în față într-o unitate de învățământ din orașul/județul de reședință al elevului – subiecte deschise


Citește și:

#ConstanțaEsteBine: Palmaresul constănțean la Concursul Online de lingvistică. Școala gimnazială „George Enescu” Năvodari, în top
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii