Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Andrei Şaguna“ din Constanţa şi Universitatea Europeană din Tirana au semnat un protocol de colaborare

ro

05 Aug, 2014 00:00 4182 Marime text
Preşedintele Universităţii „Andrei Șaguna“ din Constanţa (UAS), profesor doctor Aurel Papari, şi preşedintele Universităţii Europene din Tirana (UET), profesor doctor Adrian Civici, au semnat, la Tirana, un protocol de colaborare între cele două instituţii, pentru derularea unui program comun de dezvoltare constând în schimburi academice, proiecte culturale, ştiinţifice şi educaţionale. 
Iniţiativa acestui proiect de colaborare între cele două universităţi, compatibile prin facultăţi şi specializări similare, prin numărul de studenţi şi preocupări comune, îi aparţine ambasadorului României în Albania, Viorel Stănilă, care a susţinut şi a sprijinit efectiv întregul demers. 



Ceremonia semnării protocolului de colaborare, la care au participat prorectorul pentru activităţi academice al UAS şi rectorul UET, prof. univ. dr. Tonin Gjuraj, s-a desfăşurat în prezenţa domnului Elvis Toçi,  consulul onorific al României la Tirana.
Prin acest demers, cele două universităţi valorifică potenţialul lor academic pentru intensificarea colaborării cu instituţii de profil din întreaga lume, contribuind atât la promovarea culturii şi a identităţii naţionale, cât şi a culturii universale.
Acordul  a intrat în vigoare odată cu semnarea sa de către reprezentanţii celor două părţi şi se va desfăşura pe parcursul a trei ani, cu posibilitatea de a fi prelungit  la solicitarea ambelor universităţi.
O primă concretizare a protocolului constă în participarea președintelui Universității Europene din Tirana, ca invitat de onoare, la Conferința Internațională din Istanbul, la care vor participa rectorii celor 50 de universități partenere în Proiectul european UNIVER-SEA.NET, derulat de Universitatea „Andrei Șaguna“. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii