Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titularizare 2021 Mâine vor fi publicate primele rezultate ale examenului. Când pot fi depuse contestații

ro

26 Jul, 2021 11:56 2580 Marime text
  • 1143 de candidați s-au înscris în județul Constanța la concursul de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar (titularizare) 

Primele rezultate ale examenului de titularizare vor fi afișate în data de 27 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la ISJ Constanța sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 27 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 28 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile pot fi transmise si prin e-mail, după afişarea rezultatelor, până în data de 28 iulie, ora 12:00. Rezultatele finale se afișează atât la inspectoratul școlar cât și pe site, în data de 3 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci). Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 4 – 5 august.

„La nivel județean sunt disponibile 852 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (268 în mediul urban şi 584 în mediul rural). Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: învățământ preșcolar (229 candidați înscriși), învățământ primar (160 candidați înscriși), educație fizică și sport (116 candidați înscriși) și limbi moderne (104 candidați înscriși)“ - au mai precizat reprezentanții ISJ Constanța.


Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea concursului național de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, sesiunea 2021, precum și programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Reamintim că, în data de 21 iulie 2021, a avut loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2021.

Potrivit ISJ Constanța, proba s-a desfășurat în 5 centre de concurs din municipiul Constanța, respectându-se toate măsurile igienico-sanitare, valabile în cazul examenelor naționale, privind normele de acces în spațiile de examen, în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice generate de pandemia de Covid-19.

Pentru susținerea acestei probe s-au înscris la nivelul județului Constanța 1143 de candidați.

Candidații au avut la dispoziție 4 (patru) ore pentru redactarea lucrărilor, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în situațiile speciale. La nivelul județului Constanța s-a înregistrat o singură situație de acest tip.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii