Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tensiune maximă la Școala nr. 12 „B.P. Hașdeu”. 69 de persoane nu și-au primit azi salariul

ro

14 Jan, 2021 18:09 6486 Marime text

Astăzi a fost zi de salariu în învățământul constănțean, mai puțin la Școala gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu” din Constanța, unde cardurile celor 69 de angajați ai unității nu au fost alimentate cu salariul aferent lunii decembrie, întrucât contabilul-șef nu s-a mai prezentat la post.
Printr-o comunicare adresată colegilor săi, noul director al acestei unități de învățământ, prof. Ancuța Florentina Muscă, le-a explicat faptul că respectiva contabilă a solicitat, pe 10 decembrie 2020, un an de concediu fără plată, pentru formare profesională, cerere care nu a fost soluționată nici în prezent. Și, cu toate acestea, respectiva contabilă nu s-a mai prezentat la post.

„În urma refuzului neprezentării contabilului șef, nu au fost depuse de către aceasta (fiind singura persoană cu acest drept), până la data de 13.01.2021 (și nici până în prezent), la Trezoreria Constanța ordinele de plată privind plata salariilor aferente lunii decembrie 2020, pentru toți angajații unității noastre, în număr de 69 de persoane. Vă precizez că desfășor toate demersurile pentru rezolvarea situației în cel mai scurt timp posibil”, se încheie comunicarea noului director.

Contactat în legătură cu această situație, inspectorul școlar general Sorin Mihai a declarat că mâine se va deplasa la Școala gimnazială nr. 12 o comisie formată din inspectorul de sector, contabil și reprezentant audit pentru a rezolva problema. „Nu încape discuție că mâine comisia se va întoarce la sediul Inspectoratului Școlar cu o soluție, pentru că nu ne putem lăsa colegii în această situație”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii