Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studenții internaționali, întâmpinați de Universitatea Ovidius Constanța la evenimentul „Welcome Days in OUC”

ro

09 Oct, 2023 12:01 877 Marime text


Universitatea Ovidius din Constanţa a organizat un eveniment de întâmpinare a studenţilor internaţionali.
 
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, recent, evenimentul „Welcome Days in OUC”, activitate desfăşurată în cadrul proiectului „Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă (ESPERO II)”.
 
Evenimentul s-a adresat studenţilor internaţionali şi a urmărit familiarizarea acestora cu experiența academică la UOC.
 

„În cadrul întâlnirii, pe lângă aspectele administrative, le-am prezentat studenților internaționali programul nostru semestrial. Acesta include excursii în Dobrogea și alte regiuni, conferințe și ateliere pentru a explora cultura și tradițiile țărilor de origine ale participanților, dar și seri de socializare precum Movie Night sau International Dinner. Scopul nostru este să integrăm perspectiva internaționalizării la nivel local și global, oferind studenților o experiență memorabilă în cadrul instituției noastre”, a precizat prof. univ. dr. Cristina Duhnea, directorul proiectului.

 
La reuniune au luat parte și reprezentanți ai asociației Erasmus Student Network Constanța, împreună cu studenți din ani superiori ai programelor de studii în limba engleză, care vor acționa ca mentori pentru studenții străini.
 
Proiectul „Extinderea strategiei de internaționalizare și creșterea vizibilității Universității Ovidius din Constanța prin acțiuni de promovare în plan internațional ca universitate multiculturală comprehensivă (ESPERO II)” are o valoare totală de 306.000 lei și este unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.
 
Citește și:
Universitatea Ovidius Constanța O nouă ediție a celei mai mari competiții de antreprenoriat studențesc din regiune, EDU-TECH SOLUTIONS TEAMS
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii