Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Universitatea Ovidius din Constanța organizează Conferința internațională bienală RAAS-Fulbright

ro

05 Oct, 2023 09:43 947 Marime text

Facultatea de Litere a Universității Ovidius din Constanța (UOC) și Asociația de Studii Americane din România (ASAR/RAAS) organizează, în perioada 5-7 octombrie 2023,  Conferința internațională bienală RAAS-Fulbright cu tema Mapping Spaces and (the) US.

La manifestarea științifică vor prezenta lucrări peste 60 de universitari și studenți doctoranzi din România, Statele Unite, Turcia, Portugalia, Bulgaria, Anglia, transmit reprezentanții UOC. 

„Cadrul tematic pe care îl promovează conferința are în vedere diverse arii exploratorii de cercetare care, urmând căile schimbării paradigmatice ale conceptului de spațiu și timp, au stimulat interesul cercetătorilor pentru gândirea spațială critică în multe domenii ale științelor umaniste.

Pornind de la geografie, planificare urbană și regională și sociologie urbană, gândirea spațială a depășit cu mult disciplinele tradiționale pentru a acoperi ramuri precum studiile culturale, antropologia, gândirea post-colonială și feministă, teorii etnice și de gen, critica și poezia literară, arta și muzica, spațiul virtual și digital, teologia, dreptul și economia și studiile globale.

Într-o lume în continuă schimbare, cartografierea spațiului și conceptul de timp și-au lărgit conotația cu înțelesuri diferite, profunde, de impact puternic asupra comunităților autohtone și a grupurilor etnice în America și, în general, în întreaga lume”, a declarat profesor emerit Adina Ciugureanu, președinte RAAS.


Prelegerile din plenul conferinței vor fi susținute de profesori universitari de prestigiu în domeniul culturii americane: Robert T. Tally Jr. (Texas State University), Meldan Tanrisal (Hacettepe University) și Anca Dobrinescu (Universitatea Petrol - Gaze din Ploiești), a mai punctat sursa citată. 


Citește și:

Universitatea Ovidius din Constanța, la conferința internațională EAIE 2023 la Rotterdam
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii