Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportul, la loc de cinste in cadrul Universitatii Ovidius (galerie foto)

ro

16 Dec, 2009 01:23 1769 Marime text
ovidius.jpgStudenţii Facultăţii de Educaţie Fizică au realizat un program special, cu gimnastică ritmică, acrobatică şi aerobică, dans modern, demonstraţii de kendo, lupte şi piramide.

În perioada 2004 - 2009, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport s-a transformat aproape radical. Acum studenţii şi profesorii dispun de două amfiteatre cu capacitatea de 90 de persoane, vestiare, săli de seminar, gimnastică, fitness, sau recuperare sportivă, toate dotate cu aparate de ultimă generaţie. Acestea au fost modernizate sau reamenajate, în funcţie de necesităţi.

În plus, acum există o sală mare de sport unde studenţii pot desfăşura diverse activităţi. Balonul amplasat în imediata vecinătate a corpurilor A şi B, ale Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, are o suprafaţă de 40 pe 40 metri pătraţi, reprezentând cea mai extinsă suprafaţă de joc din Constanţa. „Are gazon artificial şi toate mijloacele de desfăşurare a activităţilor pe timp nefavorabil", a precizat rectorul Universităţii Ovidius, prof. univ. dr. Victor Ciupină.

ovidius_1.jpgÎn plus, pe lângă alte proiecte, s-a finalizat şi pista de alergări acoperită, „o realizare deosebită, atât de necesară pentru studenţi", după cum a precizat rectorul universităţii.

„În perioada 2004 - 2009 s-au cheltuit peste 80 de miliarde lei vechi, însă investiţia în acest domeniu este de nepreţuit. Tot ceea ce facem este orientat către un ţel nobil, starea de sănătate a studenţilor şi pregătirea sportivă", a declarat prof. univ. dr. Ciupină.

Decanul Facultăţii de Sport, prof. univ. dr. George Stănculescu, a mai precizat că este în construcţie o minipiscină, iar în curând se va realiza un complex sportiv al Universităţii Ovidius, cu teren de fotbal şi tribune.

Însă, marea mândrie a Facultăţii de Sport, pe lângă toate dotările, sunt studenţii, mulţi dintre ei campioni naţionali şi mondiali. Recent, la canotaj, Alexandru Tache s-a clasat pe locul I şi II, la campionatul balcanic şi mondial, Laura Oprea, locul I, la campionatul mondial, iar Lavinia Târlea a obţinut tot un loc fruntaş, la campionatul balcanic. Şi yachting-ul, prin Adriana Cocora, Alexandru Micu şi Răzvan Gălăţeanu a obţinut, de asemenea, rezultate remarcabile.

În plus, Ovidius se poate lăuda şi cu câştigarea campionatului mondial universitar la fotbal de sală, iar lista performerilor poate continua.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii