Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:03 21 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Cîmpeanu „Nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a şcolilor până când nu vom vedea care este rata de infectare”

ro

07 May, 2021 14:56 1028 Marime text
  • Ministrul a declarat că situaţia epidemiologică şi progresul campaniei de vaccinare în rândul personalului din învăţământ vor fi monitorizate zilnic. 
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că nu se poate lua o decizie sau formula o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor până nu este stabilită rata de infectare cu noul coronavirus după Paşte.

„Nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor din România până când nu vom vedea care este rata de infectare mai ales după Sărbătorile Pascale. Acest lucru va fi analizat probabil în următoarele săptămâni, după ce vom fi depăşit această perioadă de incubare, pentru că totul se raportează la starea sanitară", a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă din septembrie se vor întoarce toţi elevii la şcoală în condiţii normale, Sorin Cîmpeanu a răspuns:

„Fiecare dintre noi are dreptul să spere că şcoala va începe în deplină normalitate în data de 13 septembrie".


Ministrul a mai spus că situaţia epidemiologică şi progresul campaniei de vaccinare în rândul personalului din învăţământ vor fi monitorizate zilnic, scrie Agerpres.

El a afirmat că 145.000 de angajaţi din educaţie, din cei 155.000 vaccinaţi, au făcut şi rapelul.

„Din cei 155.000 de angajaţi vaccinaţi, peste 145.000 au făcut şi rapelul. Este o informaţie importantă pentru a avea o imagine reală şi completă", a adăugat Cîmpeanu. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii