Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simpozion internațional despre restaurarea și conservarea artei religioase, la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

23 May, 2023 16:01 1001 Marime text
 
Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi și European Journal of Science and Theology, organizează, în perioada 26-27 mai 2023, cea de a XIII-a ediție a Simpozionului European de Restaurare și Conservare a Artei Religioase (European Symposium on Religious Art Restoration & Conservation - ESRARC 2023).

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc vineri, 26 mai 2023, începând cu ora 10.00, în Sala Senatului din Campusul universitar – Corp A (Aleea Universității, nr.1).

„Simpozionul internațional își propune o abordare multilaterală a unei serii de teme, precum: valori socio-spirituale ale artei religioase; conservare și restaurare a patrimoniului cultural religios; obiective turistice sacre în dinamica marketingului turistic; materialitate și semnificație în arta și arhitectura religioasă; cultură și identitate în arta și arhitectura religioasă din Dobrogea”, precizează conf. univ. dr. Ioan Dura, organizatorul evenimentului.

Potrivit organizatorilor, la această ediție a simpozionului s-au înscris profesori și cercetători de la mai multe universități din străinătate și din țară: Universitatea din Tuscia (Italia), Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidius din Constanța.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii