Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se caută cinci decani la „Ovidius“ Un candidat şi-a publicat Raportul de evaluare pe un site de socializare

ro

23 Oct, 2014 00:00 4275 Marime text
Universitatea „Ovidius“ a declanşat procedurile de organizare şi desfăşurare a concursului public pentru selectarea decanilor următoarelor facultăţi: Medicină, Liter, Educaţie Fizică şi Sport, Farmacie şi Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole. Litere. Candidaturile au putut fi depuse între16 şi 22 octombrie. În cazul în care nu vor exista cel puţin doi concurenţi, înscrierile vor fi prelungite până la 25 octombrie. Ulterior, acestea vor fi avizate de consiliile facultăţilor, între 23 şi 24 octombrie. Contestaţiile pot fi depuse pe data de 25 octombrie. Concursul la nivelul comisiei se va desfăşura între 29 şi 31 octombrie. Rezultatele concursului vor fi validate de Senatul universităţii pe data de 15 noiembrie.
 
De altfel, conf. univ. dr. Diana Hornoiu, din cadrul Facultăţii de Litere, deja şi-a publicat pe un site de socializare Raportul de evaluare în vederea participării la concursul pentru ocuparea funcției de decan. „Titular al Departamentului de Limbi şi literaturi moderne şi ştiinţele comunicării din Facultatea de Litere, Universitatea «Ovidius» Constanţa, am o vechime de 18 ani în învăţământul superior și de 16 ani sunt titular al Facultății de Litere. Predau cursuri şi seminarii în cadrul programelor de studii de licență la următoarele discipline: Limba engleză contemporană (morfologie), Limba engleză contemporană (pragmatică), Limbă şi societate.

Începând din anul 2004, sunt membru în comisiile examenelor de finalizare a studiilor de licență la programele Limba și literatura engleză - o limbă și literatură modernă și Studii Americane. De asemenea, în ultimii zece ani, am coordonat lucrări de licență și lucrări de disertație la programele de master“, a precizat conf. univ. dr. Diana Hornoiu.

Trei decani, demişi pe 1 octombrie

Începând cu data de 1 octombrie, prin decizia rectorului Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, prof. univ. dr. Sorin Rugină, au fost demiși din funcție decanii facultăților de Științe ale Naturii și Științe Agricole, Litere și Farmacie, suspendaţi anterior din funcţie. Este vorba despre conf. univ. dr. Mihaela Miron-Fulea, de la Facultatea de Litere, despre conf. univ. dr. Liliana Panaitescu, de la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole, şi despre prof. univ. dr. Rodica Sîrbu, de la Facultatea de Farmacie. Deciziile au fost emise în temeiul dispoziţiilor Cartei Universității „Ovidius“ din Constanța, coroborate cu cele cuprinse în Contractul de management.
 
La Facultatea de Medicină, fostul decan, profesorul Nicolae Ceamitru, şi-a dat demisia în luna martie a acestui an. În ceea ce îl priveşte pe decanul de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, prof. univ. dr. George Radu Stănculescu, acesta a ieşit la pensie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii